17.8 C
Zagreb
Utorak, 28 svibnja, 2024
spot_img

Započinje obnova Novih dvora – revitalizacija kompleksa vrijedna 10 milijuna eura!

Simbol Grada Zaprešića i povijesno bogatstvo od nacionalnog značaja, Novi dvori bana Jelačića, ove godine kreće u obnovu čime započinje novo poglavlje priče o jednom od najljepših posjeda u Hrvatskoj.

Sredstva osigurana u sklopu ITU mehanizma

Obnovljeni kompleks Novih dvora bit će zaokružena povijesno-turističko-gospodarska cjelina koja će povezati najbolje iz doba Jelačića i današnjeg modernog Zaprešića, a posjetiteljima će na jednom mjestu pružiti jedinstveni doživljaj prepoznatljivih nacionalnih motiva Lijepe naše: od kulture i povijesti do najpoznatijih proizvoda hrvatske kvalitete i izvornosti.

Sredstva će biti osigurana provedbom mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU mehanizma) na području Urbane aglomeracije Zagreb koja se proteže i na područje grada Zaprešića, a ukupno obuhvaća 30 jedinica lokalne samouprave.

Obnovljeni Novi dvori tako će postati generator turističkog razvoja Zaprešića koji se često naziva i Banov grad, a godišnje ga već sada posjeti više od 20 tisuća ljudi.

Dvorac, kukuružarnik i gospodarske kuće dobivaju novu funkciju

Izvor: https://www.visitzapresic.hr/novosti/zapocinje-obnova-novih-dvora-revitalizacija-kompleksa-vrijedna-10-milijuna-eura/

Povezane objave

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Posljednje objave