Na Festivalu se predstavila 51 vinarija s više od 300 vinskih etiketa, s područja Krapinsko-zagorske, Bjelovarsko-bilogorske, Karlovačke, Koprivničko-križevačke, Međimurske, Sisačko-moslavačke, Varaždinske i Zagrebačke županije te Grada Zagreba. Iz Krapinsko-zagorske županije sudjelovali su Bolfan Vinski vrh, Vina Vuglec, Prkratić vino, Eko gospodarstvo Zdolc, Bodren, Petrač d.o.o. i Sokači iz Stubičkih Toplica.

Sve okupljene je na otvorenju Festivala pozdravio župan Željko Kolar, koji je istaknuo kako su vina Bregovite Hrvatske svojom kvalitetom sigurno zaslužuju veću pažnju nego što ju trenutno dobivaju u javnosti. „Vi svojim vinima možete dostojno predstavljati Hrvatsku u bilo kojem dijelu Europe i svijeta i to je već pokazano na međunarodnim natjecanjima, koja su prepoznala vašu kvalitetu. A kako bi ta kvaliteta došla i do šire javnosti moramo koristiti upravo alate poput ovog festivala, ali i dodatno raditi na međusobnom povezivanju i brendiranju vaših vrhunskih proizvoda“ – poručio je župan Željko Kolar te organizatorima iz udruge Bregovita Hrvatska čestitao na još jednom uspješnom održanom vinskom festivalu.

Festival je otvorila ministrica poljoprivrede Marija Vučković, a okupljene je pozdravio i predsjednik udruge Bregovita Hrvatska Miroslav Polovanec. Na otvorenju je bio i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić.

Ulaz na Bregfest bio je slobodan, dok su se sama vina mogla kušati po promotivnim cijenama. Ponudu Festivala upotpunila je izložba alata iz vinograda i podruma Od bobice do kupice te tri vinske radionice – Ceramisc and wine, Jantarna vina Bregovite Hrvatske i Bregovita Hrvatska – sretan terroir za sauvignon blanc. Bregfest je ove godine održan u Laubi, dvostruko većem prostoru od prošlogodišnjeg Avant gardena

Izvor: https://kzz.hr/novosti/vrhunska-vina-bregovite-hrvatske-u-zagrebu-se-predstavila-51-vinarija-s-vise-od-300-vinskih-etiketa/