24 C
Zagreb
Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024
spot_img

ŽUPAN SMŽ CELJAK OTVORIO SAJAM ROBOTIKE I AUTOMATIZACIJE

U izdvojenom prostoru RCK-Tehničke škole Sisak u Zagrebačkoj b.b. (bivši prostor Uradi sam) danas se održava jednodnevni Sajam robotike i automatizacije u organizaciji Tehničke škole Sisak i uz potporu Sisačko-moslavačke županije koji posjetiteljima nudi uvid u najnovija dostignuća u području automatizacije industrijskih procesa i robotike, ali također predstavlja Regionalni centar kompetentnosti i njegove strukovne nastavne procese i modernu opremu koja mu to omogućuje.

Sajam je otvorio župan Ivan Celjak koji je naglasio kako je Tehnička škola Sisak jedinstvena u Hrvatskoj po svojim smjerovima kao što su tehničar za razvoj video-igara i tehničar za robotiku.

Veliki je interes za upis u Tehničku školu Sisak koja je najbolja u Hrvatskoj zahvaljujući sjajnim profesorima, ravnatelju i prije svega učenicima koji usvajaju svoja znanja, bruse svoje vještine i sposobnosti unutar svoga obrazovanja u školi. Kada završimo vojarnu u Lađarskoj ulici i preselimo školu i svu ovu opremu, imat ćemo najkvalitetnije uvjete za obrazovanje u Hrvatskoj“, istaknuo je župan Celjak.

Sisačko-moslavačka županija ulaže u nadogradnju obrazovnog sustava

Osim što ulaže u Tehničku školu Sisak, Sisačko-moslavačka županija ulaže i u nadogradnju cijelog obrazovnog sustava koja se odnosi na osiguravanje uvjeta za zapošljavanje nakon završetka srednje škole.

Na početku ove ulice, iza INA-ine benzinske postaje, projektiramo novi poduzetnički centar namijenjen, među ostalima, i učenicima Tehničke škole Sisak, jer ćemo u tom centru osigurati otvaranje start-up tvrtki u području elektrotehnike i računarstva. Želimo učenicima osigurati dobro plaćen posao nakon završetka srednje škole u Sisku. To će biti jedan od tri poduzetnička centra koja ćemo otvoriti u Sisku“, dodao je župan.

Primjena automatizacije i robotike u strukovnom obrazovanju

Sajam robotike i automatizacije nastavak je do sada uspješno održanih sajmova u organizaciji Tehničke škole Sisak u sklopu projekta uspostave Regionalnog centra kompetentnosti. U ovoj godini organizirani su Cool school zimska škola robotike i gaminga, Gejmomanija i Sajam obnovljivih izvora energije, a na današnjem Sajmu robotike i automatizacije, posjetitelji se mogu upoznati s dostignućima u području automatizacije i robotike te njihovoj primjeni u strukovnom obrazovanju. Oprema izložena u izdvojenom prostoru RCK-Tehničke škole Sisak redovito se koristi u strukovnom obrazovanju učenika, ali i odraslih, a omogućava stjecanje širokog spektra stručnih kompetencija u područjima strojarstva, elektrotehnike, mehatronike i robotike. Izlagači će također danas na Sajmu, koji je otvoren do 16 sati, prikazati najnovije proizvode, usluge i tehnička rješenja u području automatizacije, industrijske robotike, mobilne robotike, CNC tehnologija, industrije 4.0, industrijske pneumatike te senzorike integracije navedenih sustava.

Izvor: press materijal

Povezane objave

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Posljednje objave