18 C
Zagreb
Utorak, 21 svibnja, 2024
spot_img

Hrvatski branitelji iz SMŽ krenuli za Vukovar

U ranim jutarnjim satima u subotu 28. listopada 2023. godine više od 300 hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji krenuli su prema gradu Vukovaru.

Posjet Vukovaru organizirala je Sisačko-moslavačka županija u povodu Dana branitelja Sisačko-moslavačke županije, a hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji rano jutros ispratio je župan Ivan Celjak i poželio im sretan put do grada heroja. 

U Vukovaru je organiziran obilazak Spomen doma hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Spomen doma Ovčara i Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar.

Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru zapaljene su svijeće i odana je počast svim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama koji su nadljudskim naporima branili Vukovar i cijelu Hrvatsku.

Naša županija je iza Vukovarsko-srijemske županije druga po broju ubijenih hrvatskih branitelja i civila, Baćin je druga najveća masovna grobnica u Hrvatskoj iza Ovčare, drugi smo po broju masovnih grobnica, imamo Kostriće, herojsku Sunju naš “mali Vukovar”.
U Sisačko-moslavačkoj županiji imamo prvu osnovanu dragovoljačku postrojbu u RH tijekom Domovinskog rata i prvu osvojenu JNA vojarnu. Neka i naš herojski Vukovar zna da herojska SMŽ ne zaboravlja simbol obrane i stvaranja naše slobodne Hrvatske
”, izjavio je župan Celjak.

Izvor tekst i fotografije: Sisačko-moslavačka županija

https://www.smz.hr/aktualno/10349-hrvatski-branitelji-iz-smz-krenuli-za-vukovar

Povezane objave

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Posljednje objave