20.1 C
Zagreb
Utorak, 28 svibnja, 2024
spot_img

U BRESTOVCU OREHOVIČKOM OTVOREN REGIONALNI OBRAZOVNI CENTAR

U Osnovnoj školi Stjepana Radića Brestovec Orehovički otvoren je Regionalni obrazovni centar – centar s multifunkcionalnim i tehnološko-inovativnim prostorima za obrazovne aktivnosti.

Na poziv Hrvatske akademske i istraživačke mreže za iskaz interesa za uspostavu regionalnih obrazovnih centara pristiglo je 170 prijava iz cijele Hrvatske, dok ih je za realizaciju odabrano samo 10. Svaki centar opremljen je digitalnom infrastrukturom i modernom opremom koja prati najnovije obrazovne trendove i metode poučavanja. Uz bežičnu mrežu, centri su opremljeni s 30 prijenosnih računala, dva interaktivna ekrana te multifunkcionalnim namještajem koji svojom modularnošću omogućava brzu izmjenu postava učionice, ovisno o načinu izvedbe edukacije.

Na otvorenju Centra bila je i zamjenica župana Jasna Petek, koja je istaknula kako će Centar raditi na podizanju odgojno obrazovnih kompetencija svih zaposlenih u obrazovanju, a nakon toga dati doprinos i svojoj široj lokalnoj zajednici. „Ova Osnovna škola je lider i predvodnik novih aktivnosti već dugi niz godina, te je stoga bilo logično da ih CARNET odabere za uspostavu Regionalnog obrazovnog centra. Ne sumnjam da će ovo biti u budućnosti mjesto znanja, učenja, druženja, inovacija i razvoja ne samo ove škole, ne samo Brestovca Orehovičkog, Općine Bedekovčina i Krapinsko zagorske županije već i šire“ – poručila je zamjenica župana Petek.

„Ovo je jedan snažan iskorak, i na neki način točka na i, kao i dvotočka na sve ono što tek slijedi. Riječ je o multifunkcionalnom prostoru koji ima 3 prostorije više od 100 m2, za frontalni rad s više od 30 korisnika odjednom, koji su opremljeni sa dva interaktivna ekrana, 30 prijenosnih računala, a osim te prostorije postoje prostorije za timski rad, za rad “face to face”- pojasnio je ravnatelj OŠ Stjepana Radića Brestovec Orehovički Zdenko Kobeščak, dok je savjetnik ravnatelja CARNET-a Goran Škvarč pohvalio školu u Brestovcu Orehovičkom za dugogodišnju uspješnu suradnju. „Ovaj projekat koji je završio prije dva tjedna, je najveći projekt koji je CARNET ikad proveo, u sklopu projekta smo diljem Hrvatske uredili 15 obrazovnih Regionalnih centara i jedan od tih je ovdje u srcu Zagorja- pojasnio je savjetnik Škvarč te dodao kako su u CARNET-u sretni što je ova škola postala centar izvrsnosti, u kojoj će se moći izvoditi aktivnija i naprednija nastava za učenike.

Izvor tekst i fotografije: Krapinsko-zagorska županija

Povezane objave

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Posljednje objave