14.9 C
Zagreb
Utorak, 21 svibnja, 2024
spot_img

“Terra Iapodica” – nova destinacija na turističkoj karti Karlovačke županije

Polaganjem kamena temeljca, simbolično je obilježen je početak radova na izgradnji budućeg turističkog naselja “Terra Iapodica” u Rakovici. 

Novo turističko naselje, čiji je rok za završetak građevinskih radova 18 mjeseci, sastojat će se od nekoliko zemunica, drvenih kućica, hotela, bazena, wellnessa te brojnih drugih sadržaja. Protezat će se na više od 17 tisuća kvadratnih metara sa 18 izgrađenih objekata, smještajnog kapaciteta za stotinjak ljudi. Bit će to nova destinacija na turističkoj karti Karlovačke županije.

Vlasnik Ivan Sitar: “Kupnjom ovog predivnog zemljišta 2016. godine, nastala je ideja o izgradnji  turističkog naselja sa do tada novim i inovativnim načinom smještaja. Željeli smo da način stanovanja u zemunicama i sjenicama prastanovnika japoda i njihova načina življenja pretvorimo u turističku atrakciju.”. Naime, Japodi su prastanovnici južnog dijela naše županije, a prirodna konfiguracija terena omogućila je razvoj projekta.

Karlovačka županija pozicionirala se kao najposjećenija kontinentalna županija, nakon Grada Zagreba te će ovakav zanimljiv i nesvakidašnji projekt zasigurno upotpuniti turističku ponudu na području Karlovačke županije, istaknula je županica Martina Furdek Hajdin

Otvorenju radova nazočili su županica Martina Furdek Hajdin, načelnik Općine Rakovica Mihovil Bićanić, pročelnica UO za graditeljstvo i okoliš Marina Jarnjević, direktor Regionalne turističke zajednice Karlovačke županije Željko Fanjak, bivši načelnik Općine Rakovica Franjo Franković te brojni drugi gosti i prijatelji. 

Izvor teksta i fotografija https://www.kazup.hr/index.php/aktualno/terra-iapodica-nova-destinacija-na-turistickoj-karti-karlovacke-zupanije

Povezane objave

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Posljednje objave