17.8 C
Zagreb
Utorak, 28 svibnja, 2024
spot_img

VELIKI KONCERT UZ 20 GODINA POSTOJANJA – KLAPA BISTRICA PONOVNO ODUŠEVILA

Klapa Bistrica je u subotu, 4. studenoga 2023. godine, održala veliki slavljenički koncert uz 20 godina svog rada i djelovanja te je tom prilikom i promovirala svoj peti nosač zvuka.

Koncert je trajao više o 90 minuta, a slavljenicima iz Klape Bistrica na pozornici su se priključile i gošće iz ženske Klapa Ventula iz Splita te Lea Mraz na Klaviru. Njihovu izvedbu pratila je prepuna dvorana Doma kultura u Mariji Bistrici, gdje je bio i župan Željko Kolar. “Sjećam se trenutka kad smo čuli da se u  Mariji Bistrici osniva Klapa. Tad se govorilo da nam samo još u Bedekovčini treba vaterpolo klub i da ćemo imati sve pokriveno. Ljudi su prije 20 godina stvarno tako razmišljali. I to je trajalo sve dok ih nismo prvi put čuli. I svaki put sad smo ih slušali su nam uvijek iznova dokazivali koliko su dobri i koliko dobar posao rade. Definitivno su pokazali da se izuzetno kvalitetna klapska pjesma može pjevati i van Dalmacije, a mi laici vjerojatno još uvijek nismo svjesni veličine njihovog uspjeha. Stoga, hvala na svakog pismi, svakoj pjesmi i svakoj popevki koje ste podijelili s nama”  – poručio je ovom prilikom župan Kolar te na samom kraju koncert predsjedniku i voditeljiu Klape Bistrica Jurici Greguriću i Ivanu Habazinu uručio zahvalnicu za Klapin doprinos zajednici te za promociju svog mjesta i županije.

Klapa Bistrica djeluje od 2003. godine. Osnovala ju je skupina amaterskih pjevača koji su se divili specifičnome klapskom načinu izvođenja pjesama. Otad daju svoj doprinos približavanju ljepote, melodioznosti i šarma dalmatinskih napjeva kontinentalnim dijelovima Hrvatske, ali i uspješno nastupaju i izvan granica Lijepe Naše. Repertoar Klape s godinama se mijenjao, ali uz klasičnu klapsku pismu nikad im nisu bile strane ni novouglazbljene obrade različitih pjesama. Nisu zaboravili ni svoje bistričke korijene pa rado izvode i sakralne pjesme. Članovi klape uvijek su težili da im glasovi budu jasni kao bistrica, čista voda po kakvoj je i njihovo naselje dobilo ime, a duh zagorske popevke uvijek nose sa sobom, šire ga te poklanjaju svuda kamo ih pjesma ponese. Vrijedi istaknuti kako je Klapa Bistrica nastupala i na Festivalu kajkavske popevke u Krapini, kao i na finalnoj večeri Festivala dalmatinskih klapa u Omišu.

Okupljene su pozdravili i načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički i

Klapa Bistrica je ovom prilikom zahvalila i brojnim podupirateljima njihovog dugogodišnjeg rada, a psebne zahvalnice dobila su dva člana koja su svih 20 godina u klapi: Branko Mikša i Berislav Milički, kao i njihov dugogodišnji voditelj Mario Galoi

Izvor; https://kzz.hr/novosti/veliki-koncert-uz-20-godina-postojanja-klapa-bistrica-ponovno-odusevila/

Povezane objave

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Posljednje objave