18 C
Zagreb
Utorak, 21 svibnja, 2024
spot_img

Na području Sisačko-moslavačke županije oko 800 gradilišta

Potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, zamjenik župana Mihael Jurić, petrinjska gradonačelnica Magdalena Komes i državni tajnik Domagoj Orlić danas su u Petrinji obišli dvije lokacije na kojima su izgrađene zamjenske obiteljske kuće te lokaciju obnove državne kuće na kojoj se izvode radovi nekonstrukcijske obnove s energetskom obnovom koja se financira europskim sredstvima, a u kojoj boravi korisnica prava na stambeno zbrinjavanje.

Bili smo u obilasku dvije kuće, jedne u samom centru Petrinje u Ulici Otona Kučere, a druga je ovdje u Sibiću koja je završena. Prošli tjedna smo obnovili 11 takvih objekata, 8 na području grada Petrinje i 3 na području grada Gline. Tom dinamikom ćemo nastaviti i dalje. U ovom trenutku se gradi oko 230 kuća na području petrinjskog potresa. Na području županije je oko 800 gradilišta od čega su 230 zamjenske kuće, a ostalo su konstrukcijska ili nekonstrukcijska obnova“, rekao je Bačić.

Odgovarajući na novinarsko pitanje, zamjenik Jurić istaknuo je kako će tijekom ovog mjeseca u županijska naselja Banovi dvori u Glini te u Petriniji u Petrinji biti useljene prve obitelji. Riječ je o naseljima koja je izgradila Sisačko-moslavačka županija za smještaj obitelji čiji su domovi stradali u potresu, a kada se njihove kuće obnove, naselja će biti ispostave domova za starije osobe.

Izvor tekst i fotografije: Sisačko-moslavačka županija

https://www.smz.hr/aktualno/10371-na-podrucju-zupanije-oko-800-gradilista

Povezane objave

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Posljednje objave