17.8 C
Zagreb
Utorak, 28 svibnja, 2024
spot_img

Svečano otvoreni CROAGRO i sajmovi hrane na kojima se predstavljaju županijski izlagači

Na Zagrebačkom su Velesajmu danas svečano otvoreni Međunarodni sajam poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije CROAGRO te sajmovi hrane i zdravog življenja na kojima se predstavljaju županijski izlagači, a programu je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić sa suradnicima.

Na otvorenju su se prigodnim riječima obratili direktorica Zagrebačkog velesajma Renata Suša, gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića i državni tajnik Tugomir Majdak te ostali uvaženi gosti.

CROAGRO se održava treći put zaredom te predstavlja važnu platformu za sve teme iz područja poljoprivrede, hrane i održivog življenja, kao i promociju zanimanja u poljoprivredi. Svoje proizvode i usluge izlaže više od 400 izlagača iz 32 zemlje na 12.000 m2 izložbenog prostora u 4 paviljona. Organizatori Sajma istaknuli su kako se time doprinosi povećanju konkurentnosti te plasmana proizvoda na tržištu, a u planu su brojna zanimljiva i edukativna predavanja, seminari, kongresi, prezentacije i radionice, kao i degustacije zdravih delicija.

PROGRAM:

https://www.zv.hr/sajmovi-7/sajmovi-hrane-i-zdravog-zivljenja/2523

Pokrovitelji Sajma su Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske, Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Hrvatski sabor – Odbor za poljoprivredu i Grad Zagreb. Partneri sajma su Udruga prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i opreme u RH, Hrvatska poljoprivredna komora, Obrtnička komora Zagreb, Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, Agronomski fakultet iz Zagreba, Fakultet agrobiotehničkih znanosti iz Osijeka i Hrvatska zajednica županija.

Koprivničko-križevačka županija organizirala je predstavljanje i promociju izlagača sa svog područja, a podršku izlagačima pružio je i zamjenik Ljubić koji obišao njihove prostore, uz razgovor o aktualnostima u sektoru poljoprivrede.

Na Sajmu CROAGRO i sajmovima hrane i zdravog življenja s našeg područja sudjeluju:

1.         Podravinoteka – njihov asortiman koji je izložen na prostoru tržnice u Đurđevcu,

2.         TZ Grada Koprivnice – proizvodi od koprive,

3.         OPG Kišiček – domaći sirevi i prerađevine,

4.         Vino, voće i povrće j.d.o.o. – domaći likeri i kupinovo vino,

5.         OPG Harači – bućino ulje, brašno i koštice,

6.         PG Jakopović – med, proizvodi od med i voska

7.         OPG Kranjčević – lješnjaci i zimnica,

8.         OPG Dado & Mirjana Mazuh – sir i mliječni proizvodi,

9.         OPG Ježić – med i proizvodi od pčela,

10.       OPG Šantić – kupinovo vino i prirodni domaći sokovi,

11.       Obrt Flying Angel – destilati i domaće rakije,

12.       OPG Eko Gorušica – Proizvodi od heljde i gorušice

Pozivamo vas da posjetite sajmove na Zagrebačkom velesajmu te kupnjom proizvoda naših poduzetnika i obrtnika podržite domaću proizvodnju.

Služba ureda župana

Izvor tekst i fotografije: Koprivničko-križevačka županija

https://kckzz.hr/hr/novosti/item/3950-svecano-otvoreni-croagro-i-sajmovi-hrane-na-kojima-se-predstavljaju-zupanijski-izlagaci

Povezane objave

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Posljednje objave