17.8 C
Zagreb
Utorak, 28 svibnja, 2024
spot_img

JUBILARNI 20. “ADVENT U ZAGORJU”: U HUMU NA SUTLI UPALJENA PRVA ŽUPANIJSKA ADVENTSKA SVIJEĆA

Na prvu nedjelju Došašća, 3. prosinca 2023., u Humu na Sutli upriličen je kulturno-umjetnički program ovogodišnje jubilarne 20. županijske manifestacije „Advent u Zagorju“, koju zajednički organiziraju Destinacijsko-promidžbeni klub „Zeleni bregi“ Pregrada i Udruga “Onkološki pacijent”, pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije.

U sklopu programa održan je i obred paljenja prve adventske svijeće koju su zajednički upalili župan Željko Kolar i Srećko Blažičko, onkološki pacijent iz Kumrovca, jedan od sudionika projekta “Rak nije mrak” koji provodi Udruga Onkološki pacijent.

Župan Željko Kolar tom je prigodom istaknuo da, osim što je Hum na Sutli gospodarski razvijena općina koja vuče razvoj Krapinsko-zagorske županije, ova priredba pokazuje koliko je i socijalno osviještena. “Veliko hvala svim Humčanima i Humčankama, a posebno Đurđi Mesarić na svemu onome što rade posljednjih 20-ak godina za pomoć potrebitima. Ove godine prikupljeni novac ide onkološkoj udruzi za nastavak edukativne medijske kampanje pod nazivom „Rak nije mrak“, a koju je i ove godine Županija poduprla u sklopu svojih programa”, rekao je župan Kolar te uručio zahvalnicu Krapinsko-zagorske županije Đurđi Mesarić i DPK “Zeleni Bregi” Pregrada za dugogodišnji predani rad u području društveno-humanitarnog aktivizma te za kontinuirani aktivni doprinos napretku društva u cjelini.

Župan je također naglasio da uskoro počinju radovi na izgradnji onkološkog centra pri Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana. “S Medicinskim centrom Sveučilišta u Pittsburghu radit ćemo onkološki centar i omogućiti našim sugrađanima i  sugrađankama oboljelima od ove opake bolesti liječenje najmodernijom medicinskom opremom i tehnologijom, s najboljim stručnjacima koji postoje na svijetu. To je isto jedan doprinos Krapinsko-zagorske županije, koja nakon tri godine dogovora i pregovora s Amerikancima,  dovodi investiciju od 15 milijuna eura u Zagorje. Bez obzira što prema novom zakonu upravljanje nad bolnicom preuzima država, ovo je i dalje naša bolnica i vodit ćemo brigu o njoj kao što smo to radili i dosad”, poručio je župan Kolar.

Kako je istaknula Đurđa Mesarić, u proteklih 20 godina prikupljeno je 285 tisuća kuna za potrebite te zahvalila svima koji su u tome pomogli, a zahvalu je uputio i načelnik Zvonko Jutriša.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupili su polaznici Dječjeg vrtića „Balončica“, Srećko Blažičko, Kristina Tepeš, Zoran Čavužić, Karla Miklaužić, Lora Miklaužić, ŽVA Sotelia i Klapa Kmeti.

S obzirom da se ove godine obilježava 20. obljetnica manifestacije, adventski vijenac bit će kroz tri tjedna u Humu na Sutli. Paljenje druge adventske svijeće bit će u Dječjem vrtiću „Balončica“, treće će biti u Osnovnoj školi Viktora Kovačića, dok će četvrta biti tradicionalno upaljena u Svetištu Majke Božje Bistričke, u nedjelju, 24. prosinca, na misi zornici.

Izvor: https://kzz.hr/novosti/jubilarni-20-advent-u-zagorju-u-humu-na-sutli-upaljena-prva-zupanijska-adventska-svijeca/

Povezane objave

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Posljednje objave