Zamjenik sisačko-moslavačkog župana Mihael Jurić je u prostoru Strukovne škole otvorio izložbu djela renomiranog umjetnika Stephana Lupina.

Iznimno nam je drago da naši sugrađani mogu uživati u izložbi koju ćemo večeras otvoriti, gdje mogu vidjeti slike i skulpture Lupina koji je česti gost u našoj županiji. Njegova skulptura “Majka hraniteljica” nalazi se ispred Kulturno-povijesnog centra, a treba svakako istaknuti i rad Stephana Lupina s našim učenicima u Strukovnoj školi gdje u radu s njima prenosi svoje znanje, ali im daje i jedan dodatan umjetnički duh”, rekao je zamjenik župana Jurić.

 Lupino, koji je svjetsku slavu stekao kao fotograf, svoju kreativnost ispoljava i u ostalim područjima likovne umjetnosti stvarajući slike i skulpture, uglavnom u velikim formatima.

U Sisku je u ovoj prigodi izložio svoje najnovije skulpture, kao i slike i fotografije.

Jednako kao likovni stvaralac Lupino se redovito i često javlja kao humanitarni djelatnik, izuzetak nije ni ova izložba u Sisku. Umjetnik je odlučio dio prihoda, jer izložba je prodajna, ustupiti jednom učeniku ili učenici Strukovne škole Sisak i tako pomoći u daljnjem školovanju.

Izvor tekst i fotografije: Sisačko-moslavačka županija

https://www.smz.hr/aktualno/10466-humanitarna-izlozba-svjetski-poznatog-umjetnika-stephana-lupina