20.1 C
Zagreb
Utorak, 28 svibnja, 2024
spot_img

Video priča: “Volim, živim, vjerujem, nadam se.”

“Volim, živim, vjerujem, nadam se.”– riječi su koje su utkane na križu koji je pomoćni biskup zagrebački mons. dr.sc. Ivan Šaško poklonio Karlovačkoj županiji prilikom tradicionalnog božićnog prijema za svećenstvo te poručio :“Otajstvo Božića utkano je u križ, a to nije samo križ muke nego i križ proslave. Križ na kojemu se vide valovi daha božjega duha. Ovdje vidimo nešto što mijenja stvarnost koja nas plaši. U podlozi je utkano vjera, nada, ljubav i život, a kršćanska boja neba je zlatna, najveći sjaj. Kad vam bude teško, ne zaboravite ove 4 riječi i ne zaboravite značaj križa koji se preobražava  s darom vjere, jer od toga živimo mi , naši bližnji.”

Na toplim riječima nade, pomoćnom biskupu, kao i ostalim  predstavnicima svećenstva zahvalila je županica Martina Furdek Hajdin :“Želim Vam zahvaliti za Vaš rad, odgovore koje dajete ljudima koji su u potrebi, koji nalaze utjehu u vjeri, potpora koju dajete čovjeku.”

Uz županicu, prijemu su nazočili zamjenici Vesna Hajsan-Dolinar i Dejan Mihajlović, predsjednik Županijske skupštine Karlovačke županije Vlado Jelkovac te pročelnik UO županice Bernardo Pahor.

Izvor tekst i fotografije: Karlovačka županija

https://www.kazup.hr/index.php/aktualno/volim-zivim-vjerujem-nadam-se

Povezane objave

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Posljednje objave