17.8 C
Zagreb
Utorak, 28 svibnja, 2024
spot_img

U NOVOJ ZGRADI BJELOVARSKE BOLNICE KRENULE PRVE OPERACIJE, DA NOVI PROSTOR PRUŽA SJAJNE UVJETE UVJERIO SE I ŽUPAN MARUŠIĆ

Nakon što su uspješno prošli očevid nadležne komisije Ministarstva zdravstva i dobili odobrenje za rad u novoj zgradi, u bjelovarskoj Općoj bolnici „Dr. Anđelko Višić“ ovog tjedna započeli su i s prvim operativnim zahvatima u novim i suvremeno opremljenim operacijskim salama. Da novi prostor nudi uistinu sjajne uvjete kako zaposlenicima tako i pacijentima uvjerio se i župan Marko Marušić obilazeći novu zgradu u društvu ravnateljice bolnice Sanele Grbaš Bratković i njenih suradnika.

-Na zadovoljstvo svih nas, samih djelatnika i što je najbitnije pacijenata, uspjeli smo riješiti problem opremanja nove zgrade i u ovih godinu dana smo iz one gotovo bezizlazne situacije u kojoj je prijetilo urušavanje zdravstvenog sustava zahvaljujući našoj Vladi i premijeru Plenkoviću došli u situaciju da danas imamo suvremeno opremljenu novu zgradu i riješenu otplatu 200 milijuna kuna kredita. Veseli me da su ovaj tjedan uspješno obavljene i prve operacije. Ovaj prostor i oprema su doista impresivni i u razini su naših KBC-ova u velikim gradovima. Djelatnici naše bolnice i naši građani, a i svi mi zajedno, imamo itekako razloga biti zadovoljni jer smo ovim zdravstvenu zaštitu podigli na višu razinu, a to nam je i bio cilj – kazao je župan nakon obilaska novog prostora vidno zadovoljan viđenim. Tom prigodom župan je podsjetio da Županija provodi različiti mjere od subvencioniranja kamata na stambene kredite i subvencioniranja troškova podstanarstva do sufinanciranja stručnog osposobljavanja liječnika i medicinskog osoblja, a sve s ciljem zadržavanja postojećih i privlačenja novih liječnika i potrebnog medicinskog osoblja.

-Drago mi je da smo mi u ove dvije godine u plusu što se tiče broja dolazaka u odnosu na broj odlazaka liječnika. Nedostatak liječnika je veliki problem ne samo u našoj županiji nego na razini čitave Hrvatske – kazao je župan napominjući da je uređenje i opremanje nove zgrade svakako dobar poziv mladim liječnicima da dođu u Bjelovar i rade u odličnim uvjetima.

Zadovoljstvo zbog prelaska u novu i suvremeno opremljenu zgradu iskazala je i ravnateljica bolnice Sanela Grbaš Bratković kojoj je pripala čast da kao kirurg izvede i prvu operaciju u novom prostoru.

-Nakon što smo dobili rješenje da možemo početi s radom dana 18. prosinca napravljena je i prva operacija. Jako sam ponosna jer sam imala čast da kao kirurg prva napravim operativni zahvat. Zahvat je dobro prošao i pacijent je već otpušten na kućno liječenje. Mi danas ovdje imamo pet operacijskih sala opremljenih najsuvremenijom opremom i svi smo time jako zadovoljni – istaknula je Grbaš Bratković ističući da će i preostali dio zgrade, a to je onaj podrumski u koji će biti smješteni bolnička kuhinja i laboratorij, uskoro biti u cijelosti opremljeni.

Izvor tekst i fotografije: Bjelovarsko-bilogorska županija

https://bbz.hr/vijesti/u-novoj-zgradi-bjelovarske-bolnice-krenule-prve-operacije-da-novi-prostor-pru%C5%BEa-sjajne-uvjete-uvjerio-se-i-%C5%BEupan-maru%C5%A1i%C4%87

Povezane objave

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Posljednje objave