18 C
Zagreb
Utorak, 21 svibnja, 2024
spot_img

Županija i ove godine za prijevoz osnovnoškolaca osigurala preko milijun eura

U prostorijama Županijske uprave danas, u petak 05. siječnja upriličeno je potpisivanje Ugovora o javnoj nabavi usluge prijevoza učenika osnovnih škola nad kojima osnivačka prava ima Koprivničko-križevačka županija, za 2024. godinu.

Ugovor vrijedan 1.162.206,50 eura su potpisali župan Darko Koren i prokurist tvrtke Čazmatrans Promet d.o.o. Damir Pavlović, a potpisivanju su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnici Ana Mušlek, Marijan Štimac i Darko Masnec te komercijalni direktor tvrtke Čazmatrans Berislav Saraja. 

Riječ je o trećem godišnjem ugovoru u sklopu Okvirnog sporazuma za javnu nabavu usluge prijevoza učenika osnovnih škola nad kojima osnivačka prava ima Koprivničko-križevačka županija, za razdoblje od 2022. do 2024. godine, koji predviđa sklapanje tri godišnja ugovora.

Župan Koren je istaknuo zadovoljstvo što Županija uz sva materijalna ulaganja u obrazovni sustav nastavlja i s kontinuiranim osiguranjem adekvatnih uvjeta za prijevoz učenika što je vrlo važna stavka u budžetima kućanstava s čime se složio i prokurist Pavlović koji je zahvalio Županiji na povjerenju te dodao kako će usluga prijevoza i dalje biti na najvišoj razini kao i u ranijem razdoblju.   

Dodajmo kako je Ugovorom obuhvaćen i prijevoz učenika u sklopu programa obuke neplivača koji Koprivničko-križevačka županija sufinancira za učenike trećih razreda na koprivničkim gradskim bazenima Cerine.

Podsjetimo, Koprivničko-križevačka županija prije dvije godine među prvima u Hrvatskoj uspostavila uslugu javnog linijskog prijevoza kojom je posebna pažnja dana učenicima srednjih škola koji imaju 95 posto popusta na ukupnu cijenu karte, dok studenti i umirovljenici imaju 80 posto popusta te radnici imaju 20 posto popusta na cijenu karte.

 Uz to Županija je proširila uslugu javno linijskog prijevoza na dodatne kategorije putnika pa tako djeca do 6 godina plaćaju 20 posto ukupne vrijednosti karte, a osobe s invaliditetom ostvaruju 80 posto sufinanciranja jednosmjerne karte. Isto tako sustavom je omogućeno da sve linije budu dostupne tijekom cijele godine te su uvedene i dodatne izmjene na postojeće vozne redove kako bi se postigla bolja mobilnost radnika koji putuju iz svojeg mjesta stanovanja u drugu općinu ili grad na posao na području Koprivničko-križevačke županije.

Izvor tekst i fotografije: Koprivničko-križevačka županija

https://kckzz.hr/hr/novosti/item/4027-zupanija-i-ove-godine-za-prijevoz-osnovnoskolaca-osigurala-preko-milijun-eura

Povezane objave

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Posljednje objave