Ovoga vikenda 13. i 14. siječnja u Čazmi se vozi „4. Delta Winter Rally Show“ kojeg su na konferenciji za novinare najavili Robert Tatarić potpredsjednik Organizacijskog odbora, Marko Cvitković direktor utrke, gradonačelnik Čazme Dinko Pirak, župan Bjelovarsko-bilogorske županije Marko Marušić i Davor Jurjević voozač AK Delta.

Organizator utrke je AK Delta, a potporu kao i do sada pružaju Grad Čazma, Bjelovarsko-bilogorska županija, AK Bjelovar i niz ostalih sponzora.

Tatarić je na početku konferencije za novinare zahvalio partnerima i suorganizatorima koji pomažu da ova utrka iz godine u godinu raste po svojoj kvaliteti i broju gledatelja.

– Imamo prijavljenih četrdeset posada iz pet zemalja. Na utrci sudjeluju sva tri pobjednika dosadašnjih utrka. Što se tiče vozača, tu je živuća legenda bjelovarskog automobilizma i šire Davor Jurjević koji je ovaj put izrazio želju da će voziti i predstavljati svoju županiju, najavio je Tatarić.

Gradonačelnik Pirak je podsjetio kako je Grad Čazma prije četiri godine prihvatio inicijativu da Čazma postane domaćin reli natjecanja, a želja je bila da to bude u zimsko vrijeme i sa snijegom, no za sada je ta želja bila ispunjena samo jedne godine.

– Raduje me da imamo četrdesetak posada koje će sudjelovati na utrci. Ova brojka nije još velika ali naš cilj je da ta brojka raste i da ovaj reli postane tradicionalan kao što je i naš Supermaraton „Od Kaptola do Kaptola. Mislim da za to imamo uvjete. Staza je odlična, barem ono što čujem od organizatora i vozača koji nastupaju. Ono što je isto jako bitno je da je to još jedno događanje u našem gradu koje je vrlo interesantno i bilježi značajnu posjećenost. Gledateljima je prije svega posebno zanimljiva noćna utrka ulicama Čazme i prije nje pokazni dio gdje mogu vidjeti izbliza automobile i posade, kazao je Pirak i dodao kako je ova utrka važna i turistički jer dolaze posjetitelji koji u Čazmi i prenoće.

Župan Bjelovarsko- bilogorske županije Marko Marušić kazao je kako je ovo događanje hvalevrijedno i da mu je drago što iz godine u godinu raste.

– Ovo je zaista hvalevrijedna manifestacija i sigurno prepoznatljivi doprinos gradu Čazmi i naravno cjelokupnoj županiji. Očekujemo veliki broj posjetitelja gdje će ljubitelji automobila ove vrste moći iz prve ruke vidjeti što to je. Tako da i ovim putem želim pozvati sve da ovaj vikend u što većem broju dođu u Čazmu i naravno da svi vozači sretno stignu na cilj i neka najbolji među njima pobijedi, rekao je Marušić.

U petak je početak događanja otvaranjem servisa i uz dolazak posada. Ključne aktivnosti započinju praktički u subotu. U subotu od 11:00 do 14:00 sati je shakedown koji služi za pripremu automobila i mali trening vozačima. Nakon toga, u 16 sati, slijedi ceremonijalni start u centru Čazme, gdje će se predstaviti vozači. Već u 17:01, kreće prvi brzinski ispit ulicama Čazme, a zatim, u 18:24 sati, drugi čie će se zaključiti prvi dan. Nakon zasluženog odmora, u nedjelju prva utrka kreće već u 9:01 iz Donjeg Miklouša prema Šimljaniku. U 10:31, kreće se natrag iz Šimljanika prema Donjem Mikloušu, nakon čega je planiran servis i kratka pauza. Od 12:31 ponovno se kreće iz Miklouša u Šimljanik a u 14:01, započinje zadnji brzinski ispit iz Šimljanika prema Donjem Miklušu. Proglašenje pobjednika predviđeno je u 17 sati.

Na 4. Delta winter rally showu ponovno će nastupiti i legenda hrvatskog automobilizma, Bjelovarčanin Davor Jurjević koji vozi za AK Delta. Govoreći o utrci Jurjević je kazao kako je prekrasna i brza i da nije jednostavna za voziti. Vozački je jako zahtjevna.

– Ovo je čisti finski reli, brz, sklizak i izazovan. Svi vozači s kojima sam kontaktirao oduševljeni su s tim brzincima i svi oni s guštom dolaze tu, istaknuo je Jurjević koji se prisjetio i automobilističkih legendi koji su iz ovog kraja, a možda su već malo i zaboravljeni Berislava Modrića, Dubravka Čikora i Darka Rafaja.

(Super portal)

Foto: D. Kirin

Izvor: Grad Čazma

Gradonačelnik i župan najavili 4. Delta Winter Rally Show u Čazmi