16.8 C
Zagreb
Utorak, 28 svibnja, 2024
spot_img

Nastupni posjet veleposlanika Izraela u Hrvatskoj Gary Korena Karlovačkoj županiji

Veleposlanik Izraela u Hrvatskoj Gary Koren posjetio je Karlovačku županiju.

Na sastanku sa županicom Martinom Furdek Hajdin, zamjenicom gradonačelnika Grada Karlovca Ivanom Fočić te suradnicima, razgovaralo se o strateškom položaju županije, njezinim projektima i potencijalima te židovskoj populaciji na području županije. Razgovaralo se i o mogućim oblicima suradnje.

Unatoč malom broju Židova koji danas žive u Hrvatskoj, tijekom povijesti imali su veliki utjecaj na područje Karlovačke županije. Tako je i zgrada Karlovačke županije nekada bila u vlasništvu židovske obitelji.

Županica Martina Furdek Hajdin istaknula je dobru suradnju sa Židovskom zajednicom u gradu Karlovcu koja ima veliki utjecaj na društveno – kulturni život u Karlovcu.

Veleposlanik Gary Koren istaknuo je kako je cilj dolaska u prvi službeni posjet Karlovačkoj županiji bio kako bi razgovarao o oblicima moguće suradnje u području kulture, obrazovanja, gospodarstva te očuvanju kulturne baštine.

Županica je izrazila žaljenje i zabrinutost za situaciju u Izraelu te veliku podršku da stradanja što prije završe.

Izvor: https://www.kazup.hr/index.php/aktualno/nastupni-posjet-veleposlanika-izraela-u-hrvatskoj-gary-korena-karlovackoj-zupaniji

Povezane objave

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Posljednje objave