18 C
Zagreb
Utorak, 21 svibnja, 2024
spot_img

SMŽ„ŽUPANIJA ĆE POKRITI RAZLIKU CIJENE SMJEŠTAJA ZA KORISNIKE DOMOVA ZA STARIJE OSOBE”

Sisačko-moslavačka županija subvencionirat će razliku između stare i nove cijene smještaja u Domu za starije osobe Sisak i Petrinja, što znači da će korisnici smještaj plaćati po
istoj cijeni kakva je bila i prije nove godine, poručio je župan Ivan Celjak na današnjem druženju s korisnicima Doma za starije osobe Sisak.


„Za vas korisnike nema povećanja cijena, one ostaju na istoj razini kakve su bile i do sada. Jedan manji dio korisnika je za ovaj mjesec platio smještaj po novoj cijeni, no novac će biti vraćen. Zbog povećanja troškova u posljednje vrijeme, domovi za starije osobe su morali povećati cijene, ali smo u Županiji odlučili da se to povećanje neće preliti na korisnike, nego će Sisačko-moslavačka županija ubvencionirati tu razliku u cijeni“, rekao je župan Celjak.
Župan Celjak podsjetio je kako je Sisačko-moslavačka županija u posljednje dvije godine pokrenula niz projekata koji će povećati kapacitete za oko tisuću novih mjesta u domovima za starije osobe.
„Kada smo prije više od dvije godine preuzeli časnu dužnost upravljanja Sisačko-moslavačkom županijom, odredili smo kako će nam jedan od prioriteta biti povećana briga o umirovljenicima i starijim osobama. Vi ste nas othranili i podigli na noge i naša je obaveza, ali i želja, osigurati vam kvalitetne uvjete života u vašim zlatnim godinama“, dodao je župan.
Odluka župana Ivana Celjaka, da se cijene smještaja za korisnike neće povećavati, izazvala je veliko oduševljenje među umirovljenicima. Jedna od njih je devedesetogodišnja Sava Čačić koja je u Dom za starije osobe Sisak došla prije četiri mjeseca.
„Nemam riječi kojima bih opisala sreću zbog toga što neće biti povećanja cijena. Prezadovoljna sam ovdje u Domu, od ljudskih odnosa, čistoće i hrane. Lijepa riječ mi znači više nego išta drugo, a lijepu riječ ovdje dobivam već četiri mjeseca. Stigla sam ovdje na samrti, tu sam ponovno oživjela“, ispričala
je korisnica Sava koja je u Domu pronašla i novu prijateljicu Zoricu Sertić.
„Sava i ja smo ovdje susjede, idemo zajedno na jelo i provodimo vrijeme zajedno. Isto sam zadovoljna što se cijena Doma za nas umirovljenike neće povećati“, rekla je Zorica.
Župan Celjak također je najavio kako će Sisačko-moslavačka županija, nakon proširenja smještajnih kapaciteta, umirovljenicima i starijim osobama ponuditi još novih sadržaja u cilju osiguranja još kvalitetnijih uvjeta života za naše starije sugrađane.
Već sada u Sisku imaju dostupnu opremu za fizikalnu rehabilitaciju i vježbanje u svom prostoru te
brojne druge sadržaje.

Povezane objave

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Posljednje objave