24 C
Zagreb
Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024
spot_img

Održana sjednica Savjeta za zdravlje

„Organizacija rada i poslovanja Ljekarni Zagrebačke županije“ naslov je prezentacije koju je ravnateljica Ljekarni Zagrebačke županije Ana Galić Skoko održala članovima Savjeta za zdravlje Zagrebačke županije na njihovoj 5. sjednici. Govoreći o području djelovanja, Galić Skoko je istaknula kako danas ljekarnička ustanova broji 21 podružnicu, od kojih je posljednja otvorena prošle godine u Svetom Ivanu Zelini.

Osim opskrbom i izradom lijekova, važan segment rada je ljekarnička skrb koja, između ostalog, podrazumijeva unapređivanje farmakoterapijskih postupaka, praćenje, izbjegavanje ili smanjivanje nuspojava lijekova, poboljšanje učinka kliničkog liječenja kao i provođenje preventivnih mjera očuvanja i zaštite zdravlja.

Ljekarne Zagrebačke županije uključene su u brojne projekte ostalih zdravstvenih ustanova kojima je osnivač Županija kao i drugih hvalevrijednih akcija. Tako su u EU projektu „KardioPRotect“ Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije na akcijama u svih devet gradova u županiji bile zadužene za mjerenje arterijskog tlaka i glukoze u krvi, u suradnji sa SB Naftalan sudjeluju u redovitim pregledima kože s ciljem otkrivanja zloćudnih tumora kože u što ranijem stadiju bolesti, sa Zavodom za javno zdravstvo Zagrebačke županije radile su na obilježavanju Dana prevencije suicida i Svjetskog dana mentalnog zdravlja, a svoju podršku Ljekarne su dale i nutricionističkim savjetovanjem na Festivalu sportske rekreacije Zagrebačke županije.

Na sjednici je doneseno Izvješće o radu Savjeta za zdravlje Zagrebačke županije za 2023. godinu, kao i Izvješće o predloženim i provedenim mjerama za ostvarivanje dostupnosti i kvalitete zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije u 2023. godini. Članovi Savjeta za zdravlje istaknuli su kako će u narednom razdoblju aktivno podržavati javno-zdravstvene akcije na području Zagrebačke županije.

Izvor: https://www.zagrebacka-zupanija.hr/vijesti/7544/odrzana-sjednica-savjeta-za-zdravlje

Povezane objave

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Posljednje objave