19.5 C
Zagreb
Utorak, 28 svibnja, 2024
spot_img

SELJAČKA BUNA – BITKA KOD STUBICE: Spektakl koji se ne propušta!

Povijesna bitka koja je “pokazala šake” vlasteli prije 451 godinu, ove godine slavi 16 godina održavanja, gdje će ponovno na tisuće posjetitelja imati priliku vidjeti oživljenu Seljačku bunu – Bitku kod Stubice između kmetova, predvođenim Matijom Gupcem, protiv zloglasnog Franje Tahija i njegove vojske. Jedinstvena i narodu posebna bitka, rekonstruirana je od strane Družbe vitezova Zlatnog Kaleža, a zajedno s TZ područja Gupčevog kraja, Gradom Donja Stubica i partnerima, priprema spektakl kakvog svi zajedno očekujemo.

Bitka nad bitkama, realan prikaz najveće borbe hrvatskog seljaka za pravicu, održat će se 10.2.2024. na bojnom polju, gdje će nekoliko stotina statista i sudionika, prikazati publici rekonstrukciju Seljačke bune iz davne 1573. g. koja je obilježila hrvatsku prošlost. Zbog toga ni ne čudi da ovu manifestaciju posjeti i 20.000 tisuća posjetitelja iz svih krajeva Hrvatske i susjednih zemalja.

Uz SPEKTAKULARNU BITKU KOD STUBICE posjetitelje očekuje srednjovjekovni sajam, bogata gastro ponuda i glazbeni program. U subotu, 3.2.2024., kod Gupčeve lipe u Gornjoj Stubici kreće Puntanje kmetov na čelu s Matijom Gupcem.

FOTO I TEKST: Press materijal

Sudjelujte u puntanju i budite dio najvećeg povijesno kulturnog spektakla na ovim prostorima!

Više na: https://www.zagrebancija.com/seljacka-buna-bitka-kod-stubice-spektakl-koji-se-ne-propusta/

Povezane objave

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Posljednje objave