Posebno emotivno bilo je danas u zgradi Zavoda za javno zdravstvo SMŽ u Sisku gdje je organiziran oproštaj od cijenjene sisačke pedijatrice dr. Jasminke Dragojević koja je proteklih više od 40 godina brižno liječila brojne generacije djece. Ova poznata pedijatrica s današnjim danom odlazi u zasluženu mirovinu, a Sisačko-moslavačka županija osigurala je uvjete za povratak dobro poznate pedijatrice dr. Ines Zukan u Sisak koja će naslijediti ambulantu dr. Dragojević. Privremena ordinacija dr. Zukan nalazit će se u prostoru ZZJZ SMŽ u Sisku na adresi Ljudevita Gaja 1a te će se koristiti kraće vrijeme do preseljenja u zgradu Doma zdravlja SMŽ u Sisku gdje su u tijeku završni radovi uređenja koje provodi Sisačko-moslavačka županija nakon razornog potresa.

Sisačko-moslavačka županija osigurala uvjete za povratak dr. Zukan u Sisak

Doktorici Dragojević na predanom radu u proteklom vremenu zahvalio je župan Ivan Celjak.

Hvala dr. Dragojević koja odlazi u zasluženu mirovinu, a koja je od 1982. godine liječila brojne Siščanke i Siščane i ostavila veliki pozitivan trag u mnogim sisačkim obiteljima. Međutim, dr. Dragojević ostaje i dalje u županijskom zdravstvenom sustavu, jer će pola radnog vremena raditi u Zavodu za javno zdravstvo SMŽ u okviru školske medicine. Zadovoljstvo mi je najaviti kako se u Sisak iz jedne zagrebačke poliklinike vraća dr. Zukan koja će preuzeti ambulantu dr. Dragojević i raditi s našom djecom. Očekujemo kako će uskoro alergologija ući u sustav primarne zdravstvene zaštite što znači da s dr. Zukan dobivamo i pedijatricu i alergologinju“, rekao je župan Celjak.

Župan je istaknuo kako je povratak naših liječnika iz Zagreba u Sisak uvijek lijepa vijest te je naveo i pozitivan primjer NPB dr. Ivan Barbot Popovača u koju je u posljednje dvije godine stiglo 14 novih liječnika. Takav model privlačenja liječnika primijenit će se, dodao je župan, i na OB „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak nakon njezine obnove.

Današnji posljednji radni dan bio je poseban emotivan za pedijatricu dr. Dragojević koja se oprašta od svojih malih pacijenata i njihovih roditelja nakon 41 godine i 4 mjeseca koliko je radila u županijskom zdravstvenom sustavu.

Iza mene je 41 godina radnog staža što je jako puno i u tom vremenu bilo je doista puno lijepih trenutaka, ali već sam se pomalo umorila i mislim da je došlo vrijeme da se povučem“, rekla je ova cijenjena pedijatrica koja je brižno i s puno pažnje liječila generacije i generacije malih Siščana.

Njezinu ordinaciju naslijedit će dr. Ines Zukan, također poznata sisačka pedijatrica čije je područje primarnog interesa dijagnostika i liječenje alergoloških bolesti, a proteklih godina radila je u jednoj zagrebačkoj poliklinici kao pedijatrijski alergolog za djecu.

U završnoj fazi radovi na obnovi Doma zdravlja SMŽ u Sisku

Jako se veselim povratku, volim naše sisačke pacijente, jer dok sam radila u Zagrebu puno ih je dolazilo k meni u polikliniku. Mislim da će ovo biti jedna lijepa priča, pogotovo kada se vratimo u Dom zdravlja u Sisku, u prekrasne nove prostorije koje smo danas obišli. Želim zahvaliti dr. Dragojević na čiju sam se inicijativu odlučila vratiti, zahvaljujem županu Ivanu Celjaku i svim njegovim djelatnicima koji su nam pomogli da oživimo ovu priču, ali i svome prijatelju dr. Inoslavu Brkiću koji nam je isto tako omogućio da budemo privremeno smješteni u ovom prostoru“, rekla je dr. Zukan.

Prije obilaska pedijatrijske ordinacije u ZZJZ SMŽ, u kojem će privremeno biti smještena ordinacija dr. Ines Zukan, župan Ivan Celjak zajedno sa sisačkim pedijatrima, obišao je i prostor Doma zdravlja SMŽ u Sisku gdje će po završetku radova, koji su u završnoj fazi, biti smještene njihove ordinacije.

Očekujemo završetak građevinskih radova i početak rada ordinacija do sredine ožujka. Zadovoljstvo mi je najaviti kako smo pri samom završetku radova, jer znam koliko zgrada Doma zdravlja u središtu grada Siska znači i liječnicima, ali isto tako i svim korisnicima primarne zdravstvene zaštite“, zaključio je župan Celjak.

Izvor tekst i fotografije: Sisačko-moslavačka županija

https://www.smz.hr/aktualno/10543-pedijatri