Jedan od najznačajnijih objekata u sustavu zdravstva na području grada Siska kojeg obnavlja Sisačko-moslavačka županija je Dom zdravlja SMŽ u središtu grada. Radovi su u završnoj fazi te se uskoro očekuje i povratak ordinacija. Završne radove obišli su danas potpredsjednik Vlade RH i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić i sisačko-moslavački župan Ivan Celjak.

Na ovoj zgradi su u tijeku završni obrtnički radovi na zadnje dvije etaže. U potpunosti je spreman podrum, prizemlje i prvi kat, unosi se namještaj i očekujemo povratak ordinacija i početak rada Doma zdravlja SMŽ u Sisku u ožujku“, rekao je župan Celjak.

Ukupna vrijednost radova cjelovite obnove zgrade Doma zdravlja SMŽ u Sisku iznosi 5,6 milijuna eura, a nabavljena je i oprema u vrijednosti 340 tisuća eura.

POČETAK RADA I POVRATAK ORDINACIJA U OŽUJKU

U zgradu Doma zdravlja SMŽ u Sisku očekuje se povratak 20 ordinacija obiteljske medicine, pedijatrije, ginekologije, ortodoncije, oralne kirurgije, protetike, patronaže, RTG zuba te medicinsko-biokemijskog laboratorija.

Zgrada Doma zdravlja SMŽ u Sisku bit će šesta zgrada koju je obnovila Sisačko-moslavačka županija u sustavu primarne zdravstvene zaštite.

Do sada smo obnovili zgrade domova zdravlja u Žažini, Kratečkom, Galdovu, Jabukovcu, Glini i ova zgrada u Sisku će biti gotova kroz koji tjedan. U tijeku su radovi na zgradama domova zdravlja u Sunji, Dvoru, Capragu, Toplovcu i gradimo novu zgradu u Petrinji. Očekujemo završetak tih radova do kraja ove godine. Ulažemo i u medicinsku opremu, a za naš zdravstveni sustav nabavili smo prošle godine opremu u vrijednosti 7,8 milijuna eura“, podsjetio je župan Celjak.

Župan je dodao kako je, osim ulaganja u infrastrukturu, osobito važno ulagati u medicinsko i nemedicinsko osoblje.

Izuzetno smo zadovoljni jer smo uspjeli vratiti jednu liječnicu iz zagrebačke privatne poliklinike u Sisak. Radi se o pedijatrici koja je ujedno alergologinja i čekamo izmjenu mreže zdravstvene zaštite koja će biti u prvom kvartalu ove godine, što znači da ćemo u okviru Doma zdravlja u Sisku dobiti i pedijatricu i alergologinju. Također bih istaknuo dobru politiku povratka liječnika u našu NPB dr. Ivan Barbot Popovača. U posljednje dvije godine doveli smo u ovu bolnicu 15 novih liječnika što je zaista rijetkost u Hrvatskoj. Preduvjet tome je bila i obnova 6 zgrada u sustavu NPB dr. Ivan Barbot Popovača“, zaključio je župan Celjak.

ŽUPANIJA ZAVRŠAVA I OBNOVU ZGRADE INTERNE U SISKU

Kompleks Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ najveće je gradilište u području zdravstva. U potpunosti se obnavljaju zgrade nove i stare interne te zgrada Odjela za patologiju i citologiju. Zgrade pedijatrije i bolničke kuhinje grade se nove, a očekuje se i početak obnove zgrade Odjela za psihijatriju i Odjela bolničke ljekarne.

Zgrada nove interne je u završnoj fazi i očekujemo da će zgrada nove interne biti useljena u travnju“, rekao je župan.   

Jodno lječilište također se cjelovito obnavlja, a uz njega će se nalaziti i nova zgrada medicinskog wellness&spa centra s brojnim rekreacijskim i rehabilitacijskim sadržajima, poput bazena, hidromasažnih bazena, sauna, višenamjenske dvorane, teretane, wellness&spa zona i drugo.

Ministar Bačić čestitao je županu Celjaku na svim aktivnostima obnove koje provodi Sisačko-moslavačka županija.

Županija je iznimno ažurna i kvalitetna u obnovi svojih objekata koja je većinom financirana iz Fonda solidarnosti EU i Nacionalnog plana oporavka i otpornosti“, istaknuo je Bačić.

Izvor tekst i fotografije: Sisačko-moslavačka županija

https://www.smz.hr/aktualno/10580-sisacko-moslavacka-zupanija-privodi-kraju-obnovu-doma-zdravlja-smz-u-sisku#gallerydbf1baf6b9-18