Turistička zajednica Zagrebačke županije i ove godine dodijelit će nagradu za izvrsnost u turizmu – „Ružu Zagrebačke županije”. Nagrada se dodjeljuje u šest kategorija: Eno-gastro turizamOdrživi turizam, Inovativni proizvodi i uslugeDruštveno odgovorno poduzetništvoSmještajni objekti  te Djelatnici iz uslužnih i ostalih s turizmom povezanih djelatnosti.

Javni poziv za sudjelovanje u natječaju najavljen je danas na tiskovnoj konferenciji u prostorijama Zagrebačke županije. Ivana Alilović, direktorica TZ Zagrebačke županije, naglasila je ovom prigodom da je Zagrebačka županija prepoznata kao vrhunska eno-gastronomska destinacija nadomak metropole, s mnoštvom kulturnih, tradicijskim i modernih manifestacija.

– Uz kulturno-povijesne atrakcije našega područja, zeleni zagrebački prsten privlači brojne zaljubljenike u sport, prirodu i boravak na otvorenom. Konstantan rast posjećenosti naše destinacije i povećanje broja noćenja rezultat je zajedničkog rada u stvaranju jedinstvene i prepoznatljive turističke priče. A nju stvaramo u suradnji s vrijednim turističkim djelatnicima, prepoznatljivim turističkim objektima, inovativnim uslugama i turističkim doživljajima… Njima posvećujemo „Ružu Zagrebačke županije” – rekla je Ivana Alilović. Govorila je i o odličnim turističkim rezultatima u 2023., kada je u Zagrebačkoj županiji ostvareno oko 14% više dolazaka i oko 13% više noćenja u odnosu na rekordnu 2022. godinu.

– Građani, turistički djelatnici i objekti u turizmu imaju važnu ulogu u stvaranju vrijednosti, doživljaja i iskustva destinacije. „Ružom Zagrebačke županije”, našom godišnjom nagradom, želimo nagraditi njihov rad, motivirati ih da dodatno unaprijede svoje poslovanje te naglasiti uspješne primjere kao putokaz svim dionicima u razvoju turizma – rekla je Alilović. Pozvala je zainteresirane da na javni natječaj prijave uspješne projekte, inovativna poslovanja i održive prakse u turizmu, turističke djelatnike i pojedince koji svojim radom pridonose razvoju kontinentalnoga turizma i Zagrebačke županije kao prepoznatljive turističke destinacije.

Javni poziv za sudjelovanje u natječaju „Ruža Zagrebačke županije” otvoren je do 21. ožujka 2024. godine.

Online prijavnica dostupna je na linku https://forms.gle/q61jrXo1wjJeR4Mk9 , a Pravilnik o dodjeli nagrade objavljen je na mrežnim stranicama Turističke zajednice Zagrebačke županije – www.visitzagrebcounty.hr .

Najbolje će odabrati ocjenjivački sud, čiji su članovi stručnjaci iz područja turizma. Svečana dodjela nagrada održat će se u travnju u Velikoj Gorici.

Izvor: TZ Zagrebačke županije