18 C
Zagreb
Utorak, 21 svibnja, 2024
spot_img

U tijeku su prijave za Izbor najuzornije hrvatske seoske žene

Udruga Uzorne hrvatske seoske žene objavila je poziv za prijavu kandidatkinja za Izbor „Najuzornije hrvatske seoske žene“. Rok za prijavu je 1. lipnja 2024. godine.

Najuzornija hrvatska seoska žena treba imati između 25 i 65 godina, biti hrvatska državljanka, koja živi na selu, uživa ugled u svojoj sredini, ima lijepo uređeno kućanstvo i poljoprivredno gospodarstvo, proizvodi poljoprivredne proizvode i/ili rukotvorine i/ili stvara umjetnička djela. Ujedno treba biti poznati borac za razvitak i napredak društvenog, kulturnog i gospodarskog života, obitelji i zajednice te treba pomagati drugim ženama raznim savjetima i idejama, a da do sada nije sudjelovala na natjecanju za Izbor najuzornije hrvatske seoske žene.

Prijava mora sadržavati: ime i prezime kandidatkinje, datum i godinu rođenja, adresu i broj telefona, e-mail adresu, bračno stanje, broj djece, zanimanje, stručnu spremu te kratak životopis.

Zagrebačka županija poziva sve zainteresirane kandidatkinje s područja Zagrebačke županije da svoje prijave pošalju do 1. lipnja 2024. godine na adresu Uzorne hrvatske seoske žene, Cekovići 26, 10413 Kravarsko ili e-mailom na katica.jerlekovic@gmail.com.

Prijavni obrazac za prijavu na Izbor najuzornije hrvatske seoske žene se nalazi ovdje.

Ovogodišnji Izbor održat će se 5. listopada 2024. godine u Zadarskoj županiji.

Inače, diljem svijeta 15. listopada obilježava se kao Svjetski dan seoske žene. Od 2000. godine taj značajan datum obilježava se i u Republici Hrvatskoj, a projekt je započeo upravo u Zagrebačkoj županiji. Ovim projektom želi se skrenuti pozornost čitavom društvu koliko seoske žene zapravo doprinose i kolika je njihova uloga u održavanju i oživljavanju ruralnih područja.

Izvor: https://www.zagrebacka-zupanija.hr/vijesti/7606/u-tijeku-su-prijave-za-izbor-najuzornije-hrvatske-

Povezane objave

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Posljednje objave