19.5 C
Zagreb
Utorak, 28 svibnja, 2024
spot_img

U godinu i pol distribuirano 33 milijuna ZG vrećica i naplaćeno 13.139 kazni zbog nepropisnog odlaganja otpada

U Zagrebu je distribuirano 33 milijuna ZG plavih vrećica, te je u godinu i pol izrečeno čak 13.139 kazni zbog nepropisnog odlaganja otpada – brojeve je otkrio gradonačelnik Tomislav Tomašević.

– Kada gledamo povećanje kapaciteta, koje smo najavili, za kažnjavanje nepravilnosti, više komunalnih redara i više ophodara u Čistoći, rekao bih da je od početka modela, od 1. listopada 2022. godine, u godinu i pol izrečeno čak 13.139 kazni. Još jednom, 13.139 kazni zbog nepropisnog odlaganja otpada, što od komunalnih redara, što od Čistoće. Ići ćemo i dalje, u povećanje kapaciteta, i ophodara i komunalnih redara, i postavljanje kamera za videonadzor, kako bi spriječili situaciju da ljudi ostavljaju glomazni otpad pored spremnika, iako dvaput godišnje mogu besplatno naručiti odvoz glomaznog otpada ili ga svaki dan odložiti u reciklažno dvorište – komentirao je Tomašević.

Izvor: https://www.zagrebancija.com/u-godinu-i-pol-distribuirano-33-milijuna-zg-vrecica-i-naplaceno-13-139-kazni-zbog-nepropisnog-odlaganja-otpada/

Povezane objave

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Posljednje objave