17.8 C
Zagreb
Utorak, 28 svibnja, 2024
spot_img

VILKO KUKEC I DOMAGOJ VUK NAJBOLJI ZAGORSKI ORAČI

19. Natjecanje orača Krapinsko-zagorske županije održano je 20. travnja 2024. godine u Ratkovcu na području Grada Zlatara.

U kategoriji plugova ravnjaka 1. mjesto osvojio je Vilko Kukec, 2. mjesto Božidar Domitran, a 3. mjesto Stjepan Počekal.

U kategoriji plugova premetnjaka 1. mjesto osvojio je Domagoj Vuk, 2. Ivan Tušak, a 3. mjesto Josip Turčin.

Najboljim oračima u obje kategorije, kao i svim drugim sudionicima čestitala je zamjenica župana Jasna Petek, koja je istaknula kako je ovo Natjecanje samo jedna od aktivnosti koje Krapinsko-zagorska županija provodi s ciljem poticanja očuvanja i razvoja poljoprivrede. „Iz godine u godinu povećavamo naše mjere, javne pozive i natječaje čime pokušavamo povećati poljoprivrednu proizvodnju i dići ju na viši nivo, i poticati različite aktivnosti same sadnje i stavljanje proizvoda na tržištu. Lijepo je vidjeti mnogo mladih ljudi koji su danas ovdje orali, jer to zaista daje nadu da poljoprivredna proizvodnja, i općenito bavljenje poljoprivredom u KZŽ ima budućnost“, poručila je zamjenica župana Petek.

Natjecanje orača Krapinsko-zagorske županije zajednički organiziraju Krapinsko-zagorska županija i Udruga natjecanja u oranju Krapinsko-zagorske županije, Ministarstvo poljoprivrede i Grad Zlatar te Srednja škola Bedekovčina kao suorganizator.

Izvor:https://kzz.hr/novosti/vilko-kukec-i-domagoj-vuk-najbolji-zagorski-oraci/

Povezane objave

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Posljednje objave