U prostorijama Poslovno-tehnološkog inkubatora Krapinsko – zagorske županije je 6. svibnja 2024. godine predstavljen program ovogodišnje konferenciju „Invest in Zagorje“, koje će 10. svibnja okupiti više od 200 sudionika, vizionara, inovatora, uglednih stručnjaka i entuzijasta iz cijele Hrvatske.

Župan Željko Kolar poručio je da je dolazak ovako velikog broja stručnjaka odlična prilika za sve koji ulažu ili razmišljaju o ulaganju u Zagorju, da dođu i čuju koji su najnoviji trendovi.  „Ovo je ulaganje u budućnost, ali i sadašnjost. Sve ono što radimo gledamo da ima kratkoročnu, ali i dugoročnu korist. Siguran sam da će ‘Invest in Zagorje’ polučiti odličan rezultat i veselim se petku“, istaknuo je župan Kolar.

Direktorica Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije Helena Matuša najavila je da na ovogodišnjoj konferenciji Invest in Zagorje sudjeluje čak 40 partnera.  „Ove godine idemo sa specijaliziranom temom zdravstvenog turizma koji je od izrazitog značaja za našu županiju. Potražnja za uslugama zdravstvenog turizma raste prosječno 20 posto godišnje, i kako bismo mogli upiti svu tu potražnju moramo i kreirati dodatnu ponudu van ovih velikih županijskih investicija“, kazala je direktorica Matuša te  istaknula kako će na konferenciji govoriti čak 35 stručnjaka iz Hrvatske i susjedne Slovenije.

U sklopu konferencije Invest in Zagorje bit će održana i dva natjecanja. „U jutarnjem dijelu imat ćemo natjecanje naših srednjoškolskih timova koji su se uključili u program Kreiraj svoju budućnost, koji su zadnjih 5 mjeseci uz mentorstvo Poduzetničkog centra razvijali svoja rješenja koja bi ponudili u sektoru zdravstvenog turizma. Žiri od 5 članova će odabrati najbolji tim, a KZŽ će ga nagraditi. U popodnevnom terminu 9 start – upova iz cijele Hrvatske predstavlja svoja rješenja koja su već dostupna na tržištu za sektor zdravstvenog turizma. Ovdje je 15 članova žirija, koji će odabrati najbolji start- up koji također nagrađuje KZŽ s nagradom od 7.500 eura i naš partner ovogodišnje konferencije Infobip koji nagrađuje start-up s dodatnih 5.000 kredita“, najavila je direktorica Matuša.

Konferencija Invest in Zagorje bit će održana u ležernoj atmosferi Poslovno-tehnološkog inkubatora Krapinsko-zagorske županije u Krapini.

Program Konferencije možete pronaći ovdje: https://investinzagorje.hr/

Izvor teksta i fotografija: https://kzz.hr/novosti/najava-vise-od-200-sudionika-na-konferenciji-invest-in-zagorje-ovogodisnja-tema-zdravstveni-turizam/