Od 8. do 15. svibnja obilježava se Tjedan Crvenog križa, a tim povodom  Društvo Crvenog križa Zagrebačke županije dodijelilo je gradskim društvima 38 tisuća eura vrijednu opremu za djelovanje u kriznim situacijama i opremanje posudionice medicinskih pomagala.

Riječ je o osam  isušivača vlage i osam pop up šatora koji su nabavljeni sredstvima Zagrebačke županije te ortopedskim i medicinskim pomagalima koje je Društvo nabavilo vlastitim sredstvima, a koje će se koristiti u sklopu projekta „Posudionica ortopedskih i medicinskih pomagala“ kojim se ljudima u potrebi omogućuje besplatno korištenje raznih ortopedskih i medicinskih pomagala.

Pomagala su namijenjena osobama s trajnim invaliditetom, oboljelima od kroničnih bolesti, palijativnim bolesnicima, nepokretnim i gerijatrijskim bolesnicima kao i bolesnicima koji su privremeno nepokretni zbog oporavka od operativnih zahvata te naglo oboljelim osobama.

Ravnateljica Društva Crvenog križa Zagrebačke županije Drinka Sopta ovom je prilikom zahvalila na svekolikoj pomoći i donaciji Zagrebačkoj županiji, u čije je ime dodjeli opreme nazočila pročelnica UO za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Ksenija Čuljak.

Inače, za više informacija o načinu posuđivanja pomagala potrebno je kontaktirati društvo Crvenog križa s područja mjesta stanovanja korisnika.

Izvor: https://www.zagrebacka-zupanija.hr/vijesti/7639/vrijedna-oprema-dodijeljena-gradskim-drustvima-crv