Završavate školu, započinjete život, a život je prekrasan“, poručila je županica Martina Furdek Hajdin svim maturantima, poželjevši im uspjeh na maturi, dobru zabavu na Maturijadi i puno sreće u daljnjem školovanju ili traženju posla.

Na konferenciji za novinare objavljene su sve pojedinosti ovogodišnje karlovačke Maturijade, koju organiziraju Karlovačka županija i gradovi Karlovac i Duga Resa, dok Slunj i Ogulin imaju zasebne maturijade.

U Karlovcu će sve, kao i uvijek, početi na Vunskom polju, gdje se maturanti okupljaju u petak, 24. svibnja, od 18 sati.

Povorka će krenuti u 19 sati i kretat će se centrom grada, što je maturantima, razumljivo, jako važno. Dakle, ruta je slijedeća: od Vuskog polja skretanje desno prema Radićevoj ulici, zatim skretanje lijevo u Ulicu Tadije Smičiklasa do križanja s Domobranskom ulicom. Potom Domobranskom sve do rotora Korzo i onda cijelim Korzom sve do Ulice Matice Hrvatske, potom Ulicom Pavleka Miškine i Ulicom Ljudevita Gaja do Gundulićeve. Potom još jednom prolazak Korzom do kružnog toka, te skretanje u Domobransku ulicu i njome sve do Ulice Rakovac, mosta i Športsko rekreacijskog centra Korana“, pojasnila je pročelnica Upravnog odjela za školstvo Karlovačke županije Marija Šćulac.

Izvršni organizator programa u ŠRC-u Korana je Damir Biondić, koji poručuje kako je prioritet da maturanti budu sigurni, a za dobru zabavu su se, kaže, itekako pobrinuli.

Program će se odvijati u zatvorenom šatoru, u kojemu će biti ponuda fast fooda i bezalkoholnih pića. Program će trajati od 20 do 2 sata iza ponoći, a nastupit će: grupa Begini, Tamburaški sastav Merak, The Gigsons i DJ Jambeats“, rekao je Biondić.

Svima je ipak najvažnija sigurnost maturanata, ali i sigurnost u prometu za vrijeme trajanja povorke.

Policija će se pobrinuti za osiguranje trase kojom prolaze maturanti, a sve sudionike u prometu molim da se pridržavaju uputa prometne policije, da budu strpljivi i poštuju činjenicu da je u petak dan maturanata. A poruka za maturante je: nemojte dozvoliti da svojim postupcima ugrozite svoju sigurnost i sigurnost drugih“, rekao je voditelj Službe za javni red i sigurnost PU karlovačke Jure Pavlinić.

U ime maturanata, maturantica karlovačke Gimazije Ana Belobrajdić izvijestila je da je cijela generacija iznimno zadovoljna povorkom i programom.

Hvala Karlovačkoj županiji i svim organizatorima što su i ove godine za nas organizirali tradicionalnu karlovačku Maturijadu. Maturanti u mojoj školi i općenito u gradu Karlovcu su sretni i zadovoljni, jako uzbuđeni, svi su jako zadovoljni s glazbenom ponudom koja nas očekuje u šatoru. Svi su upoznati s pravilima ponašanja i mjerama zaštite, te vjerujem da će se svi toga pridržavati, da će sve proći u najboljem redu, jer mislim da smo zaista jedna odgovorna i zrela generacija“, rekla je maturantica Ana Belobrajdić.

Zna to iz prve ruke i županica Martina Furdek Hajdin, koja ove godine u obitelji ima maturanta.

Ja o maturi, moj sin o maturijadi, ali mi smo se kod kuće složili da roditelji i postoje da bi živcirali svoju djecu. Malo se šalim. Želim zahvaliti svim službama koje daju svoj doprinos da bi naša maturijada svake godine bila vesela, sigurna i uspješna. Hvala djelatnicima gradskih tvrtki Čistoća i Zelenilo, hvala Zavodu za hitnu medicinu karlovačke županije čiji će tim dežurati, ali nadam se da neće ništa raditi. Također, hvala i timovima Javne vatrogasne postrojbe Grada Karlovca i HGSS stanica Karlovac, koji će također biti prisutni. Dragi maturanti, nemajte granica u zabavi u petak, i neka vam samo lijepe uspomene ostanu“, rekla je županica Martina Furdek Hajdin.

Na kraju, žuapnica je predstavnicima maturanata podijelila male suvenire, kao uspomenu na srednju školu. To su kasice prasice u kojima je poruka županice: “Vjeruj u sebe i ostvari svoje snove!”

Te će suvenire dobiti svih 944 maturanta u Karlovačkoj županiji. I neka im se ostvare. 

Izvor tekst i fotografije: https://www.kazup.hr/index.php/aktualno/u-petak-je-maturijada-kraj-skole-uz-poruku-zupanice-vjeruj-u-sebe-i-ostvari-svoje-snove