Anka Nikolić 23 godine je udomiteljica. Kroz njezinu obitelj prošlo je 16-ero djece, neki su bili s njom i 10-ak godina.

Uz moje troje djece, znači da sam podigla cijeli jedan razred. Najvažnije im je dati stabilnu situaciju, i puno, puno ljubavi. Ako im date ljubavi, oni vam to i uzvrate. I to je najveća nagrada, kad vam dođe dijete i da vam pusu, a ne tražite, jel vam treba šta više od toga“, govori Anka Nikolić.

Na svemu što nesebične rade za djecu koja trebaju obitelj, ali i za starije osobe koje trebaju skrb, udomiteljima je u povodu Nacionalnog dana udomiteljstva zahvalila predstojnica Županijske službe Zavoda za socijalni rad Karlovačke županije Mirjana Pogačić.

Nacionalni dan udomiteljstva u Hrvatskoj je prvi put obilježen prošle godine. Ovime želimo zahvaliti svim udomiteljima koji svaki dan našim korisnicima, a to su djeca i starije osobe, pružaju dom. Želimo dodatno istaknuti važnost udomiteljstva i ulogu udomitelja i na taj način promovirati udomljavanje jer je ono važno za društvo“, istaknula je predstojnica Mirjana Pogačić.

U Karlovačkoj županiji je 104 udomitelja, od toga njih 72-oje brine o starijim osobama, a ostali udomljavaju djecu. Svima njima zahvalila je i zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar.

Veliko hvala na svakom toplom zagrljaju, i obiteljskom okruženju. Svako dijete zaslužuje obitelj, jer tako može razviti svoje pune potencijale, a vi ste ti koji djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi to omogućujete“, istaknula je Vesna Hajsan Dolinar.

Izvor:https://www.kazup.hr/index.php/aktualno/nacionalni-dan-udomiteljstva-hvala-za-svaki-zagrljaj

Na prigodnoj svečanosti u povodu Nacionalnog dana udomiteljstva održanoj u Gradskoj knjižnici, udomiteljima s jubilarnih 5, 10 i 15 godina staža u udomiteljstvu uručene su Povelje.