Jučer je u Kloštar Ivaniću u organizaciji Općinske organizacije HDZ – a Kloštar Ivanić

Jučer je u Kloštar Ivaniću u organizaciji Općinske organizacije HDZ – a Kloštar Ivanić održana proslava Dana državnosti.
U prepunom Pučkom domu Kloštar Ivanić prikazan je bogati kulturno-umjetnički program u kojem su nastupili.

Dječja folklorna skupina KUD – a Kloštar

Tamburaški sastav KUD – a Obreška

Vokalni sastav Gradske udruge umirovljenika Ivanić-Grad

KUD Hrvata iz Bosne i Hercegovine Rugvica

KUD Kraljica Katarina iz Kloštra

Prisutnima su se prigodnim govorima obratili – Mato Ždero predsjednik OO HDZ – a, Kloštar Ivanić koji je tom prigodom istaknuo važnost prvog konstituiranja višestranačkog Sabora u slobodnoj i neovisnoj Republici Hrvatskoj, Saborski zastupnik Davor Ivo Stier je uz ostalo objasnio koje nas sve bitne odluke očekuju u sljedećem razdoblju, kako na nivou Republike Hrvatske tako i Europske unije.


svom govoru zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović istaknuo je koliko je od prvog dana zasjedanja Sabora do danas postigla Republika Hrvatska i koliko su to izuzetni rezultati kojih često nismo niti svjesni. Na primjeru Zagrebačke
županije i sredstava koja su dobivena iz EU fondova pokušao je objasniti koliko je značajno to što smo jedna od članica EU. Iz Nacionalnog programa oporavka i otpornosti kao i sredstava za obnovu javnih zgrada oštećenih u potresu očekuje se ostvariti gotovo 250 milijuna bespovratnih sredstava.