Sisačko-moslavačku županiju je posjetio potpredsjednik Vlade RH i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić koji je uz sisačko-moslavačkoga župana Ivana Celjaka i državnog tajnika Domagoja Orlića obišao područja grada Siska i općine Lekenik.
U Lekeniku je obilježen početak radova na izgradnji jedne višestambene zgrade, a svečanom polaganju kamena temeljca, uz potpredsjednika Vlade RH i ministra Branka Bačića i župana Ivana Celjaka, nazočili su i načelnik Općine Lekenik Ivica Perović te direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Dragan Hristov.
Višestambena zgrada u Lekeniku gradi se temeljem Zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom i odluke Vlade Republike Hrvatske kojom je predviđena gradnja ukupno 36 višestambenih zgrada na području Sisačko-moslavačke županije. 
Ispunjava nas radošću činjenica da i ovdje u Lekeniku provodimo program Vlade RH koji je doprinos obnovi i revitalizaciji Sisačko-moslavačke županije. Htjeli smo s jedne strane pomoći stradalnicima potresa, a kada njihove kuće obnovimo ti stanovi će biti namijenjeni mladim obiteljima i za kadrovske potrebe“, izjavio je ministar Bačić.

Izvor tekst: Sisačko-moslavačka županija

https://www.smz.hr/aktualno/10806-u-lekeniku-pocela-izgradnja-19-visestambene-zgrade-na-podrucju-zupanije