Projekt KA RADDAR Izvrsnost 2024. uspješno je proveden s ciljem poticanja i razvoja potencijalno darovitih učenika iz Duge Rese. Projekt je uključivao ukupno 28 učenika, koji su sudjelovali u raznim radionicama iz STEAM područja (znanost, tehnologija, inženjerstvo, umjetnost i matematika).
Projekt je realiziran kroz šest termina, unutar kojih je održano ukupno čak 24 radionice. Radionice su se održavale u prostoru Srednje škole Duga Resa, što je omogućilo učenicima druženje i istraživanje u novoj okolini čime se dodatno potiče razvoj soci-emocionalnog spektra svakog od potencijalno darovitih učenika. Radionice su bile raznolike i pokrivale su širok spektar tema, uključujući:eksperimentalnu fiziku,organsku i anorgansku kemiju i biologiju, programiranje i robotiku, kreativno izražavanje kroz umjetnost, matematiku u svakodnevnom životu.

Završna aktivnost projekta održana je 5. lipnja 2024. godine. Učenici su tada predstavili roditeljima i gostima što su sve naučili i radili tijekom trajanja projekta. Ovaj događaj omogućio je učenicima da pokažu svoje postignuće i napredak te se pohvale svojim trudom i radom. Na završnoj aktivnosti nazočila je pročelnica Upravnog odjela za školstvo Marija Šćulac.

Izvor teksta i fotografije: https://www.kazup.hr/index.php/aktualno/ka-raddar-uspjesno-zavrsen-i-u-dugoj-resi