Manifestacija “Dani Okusa hrvatske tradicije” ove godine održava se po peti put, od 15. studenog do 1. prosinca. Kao dio ovog nacionalnog gastronomskog projekta, predstavljaju se i Dani Okusa zagrebačkoga kraja, gdje posjetitelji mogu uživati u specijalitetima pripremljenima od lokalnih namirnica Zagrebačke županije.

Sudjeluje deset restorana diljem županije, a jelovnici uključuju domaće juhe, ručno rađenu tjesteninu, samoborske češnjovke, jela s crnim tartufom, hrskavu patku, medaljone od lungića i nezaobilaznu kremšnitu. Kavana Livadić, poznata po kremšnitama i štruklama, posebno se ističe. Uz obroke, posjetitelji mogu uživati u vinima i pjenušcima lokalnih vinarija. Cijene jelovnika za tri slijeda kreću se između 22,00 € i 30,00 €.

„Dani Okusa zagrebačkoga kraja prilika su da posjetitelji uživaju u autentičnoj kulinarskoj, kulturnoj i enološkoj baštini naše županije,“ ističu iz Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Za detalje pratite društvene mreže Turističke zajednice Zagrebačke županije i sudionika manifestacije.