Dan grada Čazme svečano je proslavljen  na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u kinodvorani Centra za kulturu, a uoči sjednice odana je počast poginulim braniteljima u centru grada paljenjem svijeća i polaganjem cvijeća .

U proteklih godinu dana , odnosne od zadnje svečane sjednice niz je onoga što sto se u Čazmi događalo, kazao je predsjednik gradskog vijeća Branko Novković.Predsjednik Gradskoh vijeća zahvalio na potpori županu Bjelovarsko-bilogorske županije Marku Marušiću, koji je također prisustvovao sjednici te istaknuo odličnu suradnju grada Čazme i BBŽ.

Na sjednici su dodijeljena javna priznanja pojedincima i udrugama. Nagrada za životno djelo dodijeljena je uglednom znanstveniku, dr. sc. Vladimiru Peteru Gossu. Osim nagrade za životno djelo, Gradsko vijeće Grada Čazme dodijelilo je i Godišnje nagrade Grada Čazme pojedincima i organizacijama koje su se iznimnim radom istaknule i dale značajan doprinos lokalnoj zajednici. Dobitnici ovogodišnjih godišnjih nagrada su Anita Mikulandra, Tvrtka Oniks d.o.o., Vesna Bacalja, Cvjećarski obrt “Runolist” vlasnice Danijele Lepčević, te Izvidnički vod 2. bojne 105. pješačke brigade HV-a.

Na sjednici su dodijeljena i priznanja Savjeta mladih Grada Čazme učenicima Osnovne škole Čazma koji su cijelo svoje osmogodišnje školovanje zadržali odličan prosjek od 5.0. U generaciji učenika 2022.-2023. u Osnovnoj školi Čazma, četvero ih je ostvarilo ovaj uspjeh: Patricija Tišljarec, Luka Ivanetić, Marino Matešić i Roko Frljužec.

Gradonačelnik Dinko Pirak nije bio prisutan na sjednici zbog zdravstvenih razloga, no uputio je čestitke svim građanima kao i dobitnicima javnih priznanja.