Župan Marko Marušić i direktor TZ BBŽ Marcel Medak na izletištu pod nazivom “Na malenom brijegu” na području općine Velika Pisanica uručili su ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava za podizanje kvalitete pružatelja usluga smještaja s područja naše županije.

Župan Marušić istaknuo je kako je jedan od osnovnih ciljeva BBŽ i TZ BBŽ što bolja kvaliteta smještajnih kapaciteta na području cijele županije.

-Kao što znate završen je još jedan javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u svrhu podizanja kvalitete pružatelja usluga smještaja s područja naše županije. Za ovaj javni poziv osigurali smo 86.500 eura. Prijavljenih je bilo 42, a njih 38 zadovoljilo je uvijete. Kao što znate cilj nam svake godine podizati kvalitetu smještaj-kazao je Marušić te dodao da u usporedbi s prvih šest mjeseci prošle godine s prvih šest mjeseci ove godine imamo 30% više noćenja i više dolazaka što jasno pokazuje kako turizam u našoj županiji napreduje.

Zadovoljan ovogodišnjim javnim pozivim je i Marcel Medak direktor županijske turističke zajednice.

-Iznajmljivači koji ostvare pravo na potporu dužni su uložiti isto toliko vlastitih sredstava. Odnosno u smještajne kapacitete ulaže se duplo više novca od ukupne vrijednosti ovog javnog poziva. Ulaže se većinom u dodatne sadržaje kako bi se gosti osjećali što zadovoljno-kazao je Medak.

Tijekom 2023. godine otvoreno je 17 novih smještajnih subjekata, od čega 11 soba i apartmana, te 6 kuća za odmor. Njihov smještajni kapacitet iznosi 34 smještajne jedinice sa 92 kreveta.

Izvor: Bjelovarsko-bilogorska županija