Gradska uprava prijavila se na poziv za europska sredstva da bi škole prešle u jednosmjensku nastavu koji je objavljen ovoga ljeta.

“Mi smo u procesu analize svih onih škola koje svojim prostornim mogućnostima i parcelom mogu trpjeti dogradnju i nadogradnju da bi prešle u jednosmjensku nastavu. To su Osnovna škola Vugrovec – Kašina i Škola Ivana Granđe za koje smatramo da će moći zadovoljiti zahtjevu Ministarstva znanosti i obrazovanja, a da budu financirane iz europskih sredstava, što za te škole znači novi početak jer projekti rekonstrukcije i dogradnje su prilika za cjelovitu rekonstrukciju. Dobijete nove škole”, poručila je zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec.

Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec navela je projekte koji se odvijaju u gradskoj četvrti Sesvete koji su ili realizirani ili ih se tek treba najaviti.

“Jedan je svakako Muzej Prigorja. Bio je gradonačelnik nedavno. Obilazili smo radove. Sad smo sretni da možemo reći da se 4.12. otvara Muzej Prigorja i to prigodnom izložbom “Od Sljemena do dna”. Ono što bih najavila iz perspektive ulaganja u kulturu i kulturne programe u ovoj gradskoj četvrti u proračunu 2024. jest to da smo predvidjeli sredstva da se napokon uredi, odnosno privede svrsi Kulturni centar u Novom Jelkovcu, koji otkad je izgrađen ostao je u svojoj rohbau varijanti i sada ćemo napraviti pravne korake da steknemo vlasništvo i onda uredimo i privedemo svrsi taj prostor koji je izuzetno važan ta naselje Novi Jelkovec”, objasnila je Dolenec.

Izmjenom Statuta gradska uprava proširila je i ime i djelatnost Socijalne ustanove Novi Jelkovec, koji se sada zove Centar za pružanje usluga u zajednici Zagreb.

“S obzirom na to da od svog matičnog mjesta u Novom Jelkovcu sada širimo usluge te socijalne ustanove na niz novih lokacija u gradu. Na podružnice na zapadu. Primarni fokus u 2024. godini bit će socijalne usluge za djecu s autizmom. Otvorit će se jedan prostor na Jarunu i značajno ulaganje na području četvrti Maksimir na adresi Jurja Dalmatinca gdje će biti cjelovito rekonstruiran i za tu svrhu namijenjen prostor koji će nuditi socijalne usluge i djeci s autizmom i odraslima s autizmom u obliku poludnevnih i dnevnih boravaka”, dodala je Dolenec.

Što se tiče zdravstva, u gradski proračun za 2024. u kapitalne projekte stavljeno je pokretanje projektiranja nove ambulante u Sesvetskom Kraljevcu.

“Jasno je da je takva ambulanta potrebna i sada smo za to osigurali sredstva i u 2024. Pokrenut će se projektiranja za ambulantu na adresi Dugoselka 43.”, zaključila je zamjenica gradonačelnika.

Gradskpra upravo uskoro predstavlja Prijedlog proračuna za 2024. godinu.

AutorNikša Maravić

IZVOR; https://www.zagrebancija.com/danijela-dolenec-o-gradskim-projektima-u-sesvetama/