Zeleni otoci ponekad budu loše pozicionirani pa smetaju pješacima ili prometu. Tko je za to odgovoran i koliko se vodi računa o sigurnosti u prometu, odgovorio je prvi čovjek Zagreba Tomislav Tomašević.

– Vodi se računa o sigurnosti i ukoliko postoje takve prijave njih treba uputiti kroz aplikaciju e-redar ili prometnim ili komunalnim redarima ili direktno u nadležni gradski ured. Čistoća je ta koja primarno gleda da svaka lokacija mora zadovoljiti pristup za pražnjenje zvona. Ukoliko postoje lokacije koje nisu primjerene, to se može korigirati – objasnio je Tomašević.

Podsjećamo, jedna od mjera koju je gradonačelnik nedavno najavio je ugradnja i preuzimanje financiranja polupodzemnih spremnika na mjestima današnjih zelenih otoka. U njih će se odlagati plastika, papir i staklo, kao i u podzemne spremnike. Otvarat će se karticom s kapacitetom značajno većim od zvona. S javnom nabavom, određivanjem lokacija i ugradnjom cca 300 spremnika očekuje se da će proces trajati tri godine.

Nastavlja se i ugradnja podzemnih spremnika u centru grada. Tako se do kraja godine očekuje ugradnja 75 podzemnih spremnika, a do svibnja 2024. ugradnju svih 150 podzemnih spremnika, čime će prestati odlaganje vrećica između 20 i 22 sata.

iZVOR: https://www.zagrebancija.com/ako-vam-u-kvartu-smetaju-lokacije-zelenih-otoka-prijavite-ih-kroz-aplikaciju/