Stigao je prvi rabljeni tramvaj iz njemačkog Augsburga na trešnjevačku remizu ZET-a.

– Drago mi je da možemo predstaviti prvi rabljeni tramvaj koji nam je stigao iz Njemačke. Riječ je o prvom od 11 tramvaja koji će nam sukcesivno stizati idućih nekoliko mjeseci. Rabljeni tramvaji imaju dvije funkcije. Jedna je zamijeniti one najstarije modele, a drugo premostiti razdoblje do dolaska novih tramvaja novijeg tipa&quot – kazao je predsjednik Uprave ZET-a Marko Bogdanović.

Riječ je o tipu tramvaja kakav i danas svakodnevno prometuje njemačkim gradovima poput Berlina, Munchena, Mainza i dr. Nabavljeni tramvaji iz Augsburga prošli su potpunu obnovu te zadovoljavaju visoke prijevozničke standarde u Njemačkoj. Tramvaji su izvorno proizvedeni 1996. godine, no zbog postupka obnove koji je obuhvatio sve segmente vozila, njihovo stanje očuvanosti i ispravnosti je na razini znatno mlađih vozila i neosporno je kako će još dugi niz godina odgovarati zahtjevnim uvjetima svakodnevnog prijevoza i gradskog prometa općenito. O njihovoj kvaliteti govori i činjenica kako taj tip tramvaja i dalje svakodnevno prevozi milijune njemačkih građana – poručili su iz ZET-a.

Konkretno, ovakav tip tramvaja u ovom trenutku prometuje sljedećim gradovima:

Berlin: godišta 1994.-1998.
Munchen: godišta 1994.-1997.
Nuremberg: godišta 1995.-1996.
Frankfurt na Odri: godišta 1993.-1995.
Jena: godišta 1995.-1997.
Mainz: 1996. godište
Augsburg: 1996. godište

Ovakvi tramvaji, proizvedeni krajem 1990-ih, prometuju i u više gradova u Japanu, kao što su Kumamoto, Takaoka, Okayama, Toyama i Fukui.

Izvor; https://www.zagrebancija.com/u-zagreb-stigao-prvi-rabljeni-tramvaj-iz-njemacke/