Zamjenik župana Mihael Jurić nazočio je završnoj konferenciji projekta „Istražujući raSTEMo“ u OŠ Josipa Kozarca u Lipovljanima. Projekt je proveden u suradnji s partnerima Otvorena računalna radionica “Svi smo protiv“ iz Zagreba i GeoCamp Island ehf., Reykjanesbær s Islanda.

Izrazito smo ponosni na ovaj projekt koji će nadograditi sustav obrazovanja u osnovnoj školi ovdje u Lipovljanima. Vidimo da su projektom zadovoljni učitelji, ali ponajprije učenici koji su stvorili nova znanja i nove spoznaje za suvremene tehnologije koje više nisu budućnost, već sadašnjost“, izjavio je zamjenik Jurić.

 Projekt čija je vrijednosti više od 366 tisuća eura ima za cilj ojačati kapacitet osnovne škole u STEM podučavanju s ciljem poboljšanja STEM vještina učitelja i učenika. Kroz aktivnosti modernizacije i nabave STEM opreme stvoreni su preduvjeti za kvalitetnu provedbu projektnih aktivnosti korištenjem odgovarajuće opreme kojoj je školi i učenicima zbog socio-ekonomskih čimbenika otežan pristup. U sklopu projekta obnovljenje su i adaptirane tri učionice s kabinetima koji sada imaju suvremenu opremu, a nabavljena je i STEM oprema. 

U sklopu projekta održane su dvije višednevne terenske nastave učenika u Rijeci i na Brijunima te dvije jednodnevne nastave gdje je posjećen Prirodoslovno-matematičko fakultet u Zagrebu te Tehnički muzej Nikola Tesla i Botanički vrt.

Sisačko-moslavačka županija kao osnivač pružila je Osnovnoj školi Josipa Kozarca potporu u financiranju, ali i u operativnom dijelu kako bi se škola mogla uključiti u ovakav projekt čiji je rezultat moderno opremljena škola na korist svih učenika i nastavnika.

Izvor tekst i fotografije: Sisačko-moslavačka županija

https://www.smz.hr/aktualno/10462-u-lipovljanima-odrzana-zavrsna-konferencija-projekta-istrazujuci-rastemo