Grad Zagreb objavio je danas natječaj za odabir izvođača radova za izgradnju bazena u Španskom. Time će nakon više desetljeća obećanja zapadni dio grada napokon dobiti bazen.

„Ovo je jedan od naših najavljenih velikih strateških projekata čija izgradnja kreće ove godine“, istaknuo je gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević.

„To neće biti samo sportski bazen, već i rekreacijski i društveni centar prijeko potreban u zapadnom dijelu Zagreba.“

Sva projektna dokumentacija je pripremljena. Predviđeni početak radova je na proljeće ove godine, s rokom za izvođenje radova i opremanje objekta od 18 mjeseci od uvođenja izvođača u posao. Procijenjena vrijednost radova i opremanja iznosi oko 18 milijuna eura, bez PDV-a.

„Sukladno ishođenoj građevinskoj dozvoli, planirana je izgradnja zatvorenog bazena s pratećim sadržajima: sportsko-rekreacijski bazen, mali edukacijsko-rehabilitacijski bazen, sauna, fitness i mala korektivna dvorana te tribina za 300 gledatelja. Visina građevine je jedna podzemna i dvije nadzemne etaže“, pojasnio je zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet.

Osim bazena Špansko, Grad Zagreb je u postupku realizacije još sportskih strateških projekata poput rekonstrukcije stadiona u Kranjčevićevoj ulici te obnove Doma sportova. Iznimno je važna i revitalizacija rekreacijsko-sportskog centra Jarun, koja je započela dugo očekivanom obnovom Aleje Matije Ljubeka, u cilju popularizacije biciklističkog i pješačkog prometa te javnog gradskog prijevoza, a ulaganja u sportsku infrastrukturu Grada Zagreba nastavit će se i dalje.

Natječaj za izvođača radova za bazen Špansko objavljen je u Elektroničkom oglasniku javne nabave (EOJN), a rok za dostavu ponuda je 13. veljače 2024. godine.

TEKST: PRESS MATERIJAL GRAD ZAGREB