U 2024. godini Plavu Lagunu, u sklopu projekta Studijska putovanja učenika, posjetilo je 11 škola sa otprilike 350 učenika strukovnih usmjerenja kuhar, konobar, hotelijersko-turistički-tehničar i komercijalist. Veselimo se ponovnim susretima i nastavku suradnje sa školama koje nam dolaze već dugi niz godina, dok smo ove godine ugostili 6 novih škola s kojima ćemo surađivati na programima ljetne stručne prakse, programu stipendiranja i zapošljavanja učenika koji se školuju za zanimanja u hotelijersko-turističkom sektoru.
Potraga za radnicima postala je cjelogodišnji posao, pa su iz Sektora za ljudske resurse Plave Lagune, već kontaktirali zaposlenike koji su lani radili u objektima Plave Lagune te je veliki broj onih koji će se vratiti i ove sezone. U Plavoj Laguni sezonski radi oko 1500 djelatnika, dok je 1500 djelatnika zaposleno na jednom od oblika trajne suradnje.
Plava Laguna osim sezonaca povratnika surađuje i s nizom srednjih strukovnih škola u Hrvatskoj te se u proteklih nekoliko tjedana predstavila učenicima iz Slavonije i središnje Hrvatske. Nastavak je to višegodišnje suradnje sa školama, ali i obećavajući početak novih suradnji.
Učenici iz Đakova, Požege, Slavonskog Broda, Nove Gradiške, Grubišnog Polja, Daruvara, Virovitice, Đurđevca te Garešnice posjetili su, kroz studijsko putovanje, Plavu Lagunu, obišli objekte, razgovaralins potencijalnim kolegicama i kolegama te spavali u personalnom smještaju Plave Lagune.
„U suradnji sa školama organiziraju se studijska putovanja za učenike kroz koja se učenici „uživo“ upoznaju s našim objekatima te dobiju uvid u funkcioniranje velikih sustava. Poseban je osjećaj vidjeti motivirane učenike koji svoju budućnost vide u turizmu. Usto i onima još uvijek neodlučnima, na ovaj način pružamo dodatan uvid, ali i motivaciju u odabiru svoje buduće karijere. Vjerujemo da će Plava
Laguna za mnoge biti dio njihovog puta“, ističe Ivana Halambek, direktorica Sektora za ljudse resurse. Plava Laguna se početkom ove godine predstavila i na sajmovima za zapošljavanje u Hrvatskoj, ali su i susjednoj Bosni i Hercegovini te Srbiji, od kuda dolaze potencijalni zaposlenici. Također su učenicijedne škole iz Tuzle bili na studijskom putovanju u Umagu i Poreču.

Izvor Press materijal