15.Zborovanje izviđača Hrvatske održat će se u Karlovcu od 17. do 19. svibnja 2024. godine. Tijekom tri dana, djeca i mladi, članovi Saveza izviđača Hrvatske, istraživat će grad Karlovac, upoznavati prirodne i kulturne znamenitosti u okolici te se natjecati u različitim izviđačkim vještinama i igrama. Organizator Zborovanja je Savez izviđača Hrvatske, u suradnji s Odredom izviđača „Vladimir Nazor“ iz Karlovca te uz podršku Ravnateljstva civilne zaštite RH.

Grad Karlovac i Karlovačka županija, pokrovitelji, već su nebrojeno puta ugostili izviđače na različitim aktivnostima, pa je potpuno prirodno ovaj grad odabran i kao idealna lokacija za ovu aktivnost na kojoj se očekuje više od 1000 sudionika, djece i mladih.

Tijekom 15. Zborovanja izviđača Hrvatske, sudionici će imati prilike pokazati svoja znanja i vještine vezane uz orijentaciju i život u prirodi, kao što su postavljanje šatora, paljenje vatre, vezanje čvorova, prenošenje poruke Morseovom abecedom i sl.

Istovremeno, djeca i mladi će imati priliku i za razmjenu iskustva, igru i druženje s vršnjacima iz cijele Hrvatske, te upoznavanje znamenitosti grada Karlovca i okolice kroz posjete Slatkovodnog akvarija Aquatika, Starog grada Dubovca ili Nikola Tesla Experience Centera.

Organizator ove aktivnosti je Savez izviđača Hrvatske, nacionalna skautska organizacija i najveća organizacija za izvaninstitucionalni odgoj i obrazovanje djece i mladih u Hrvatskoj. Savez izviđača Hrvatske okuplja 56 izviđačkih udruga te preko 3 300 članova diljem Hrvatske, a baštini 111 godišnju tradiciju izviđaštva u Hrvatskoj.

Aktivnost se održava pod pokroviteljstvom Karlovačke županije i Grada Karlovca, a izviđače će ugostiti ustanova Sportski objekti Karlovac i Ekonomsko-turistička škola u Karlovcu!

U sklopu 15. Zborovanja izviđača Hrvatske održava se i 3. Festival vještina za život, edukativna manifestacija za djecu i mlade koja za cilj ima jačanje vještina za život kod djece i mladih.

Izvor: https://www.kazup.hr/index.php/aktualno/15-zborovanje-izvidaca-hrvatske