Bjelovarsko-bilogorska županija je ove godine po prvi put raspisala zaseban Javni poziv za sufinanciranje/financiranje programa i projekata sportskih udruga s područja županije. Poziv je bio otvoren od 1. ožujka do 1. travnja i na njega se javilo ukupno 47 sportskih udruga. Potpisujući s prijaviteljima ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava župan Marko Marušić naglasio je važnost rada sportskih udruga i pojasnio koliko Županija izdvaja za sport.

-Drago mi je da se ovako veliki broj sportskih udruga javio na naš novi Javni poziv koji Bjelovarsko-bilogorska županija dosad još nije imala. Ovim sredstvima koja dodjeljujemo kroz ovaj javni poziv želimo dodatno potaknuti razvoja sporta i svih onih sportskih aktivnosti na području naše županije. Osim ovog javnog poziva mi kao Županija sa 160.000 eura podupiremo i rad naše županijske Sportske zajednice i takodoprinosimo razvoju sporta. To je naša obveza, ali istodobno i privilegija jer svi znamo da ulaganje u sport znači i ulaganje u budućnost naše županije. Svi želimo da se što više naše djece i mladih bave sportom i da ostvaruju što bolje rezultate jer takopromoviraju ne samo svoje klubove, općine i gradove, nego na raznim natjecanjima i našu Bjelovarsko-bilogorsku županiju – kazao je župan Marušić izražavajući zadovoljstvo da će 47 sportskih udruga kroz ovaj javni poziv dobiti gotovo 22.000 eura. Još je dodao da će Županija i iduće godine raspisati isti takav javni poziv te da će se za iduću godinu kao i kod svih ostalih javnih poziva nastojati osigurati još više sredstava.

Na dodijeljenim sredstvima u ime prijavitelja zahvalio je Tomislav Smrček, predsjednik Sportske udruge ARGO koja je zahvaljujući sjajnim uspjesima na tradicionalnom Maratonu lađa na Neretvi postala poznata diljem Hrvatske.

-Najprije želim u ime svih prijavitelja zahvaliti županu i Županiji na dodijeljenim sredstvima, ali moram zahvaliti i svima vama koji ste se javili na ovaj javni poziv jer uz ovu kontinuiranu podršku župana i Županije za svaki od naših klubova ja zahvaljujem svima vama jer mi najbolje znamo koliko je teško opstajati u ovo novo doba s novim generacijama. Teško je motivirati mlade, teško je općenito sačuvati klubove i u pravilo to ostaje uvijek na nekoliko ljudi koji su spremni na veliku žrtvu i ja vjerujem da smo većina nas ovdje ti koji smo spremni žrtvovati se za neko veće dobro i zato još jednom hvala županu i svima vama i idemo dalje – kazao je Smrček.

Izvor: https://bbz.hr/vijesti/bjelovarsko-bilogorska-%C5%BEupanija-po-prvi-put-provela-javni-poziv-namijenjen-samo-za-financiranje-sportskih-udruga